Eugen Neata, deputat PSD: Banii guvernului vin greu la localitati, vin mai puțini decât trebuie sau nu vin deloc

marți, 18 mai 2021
Drumul spre mai-binele tuturor.
Începând de astăzi, restricțiile de circulație și de acces la servicii de divertisment și de petrecere a timpului liber se împuținează. Motivul relaxării sunt cifrele mai mici de infectare din ultimul timp și orizontul de așteptare al oamenilor care își doresc încă o felie din viața pe care au dus-o cândva.
Se poate merge în baruri și restaurante, la spectacole artistice și chiar la competiții sportive, cu doar câteva impuneri. Obligația de a purta masca este numai pentru interioare. Decisivă este pentru toată lumea vaccinarea, cea care eliberează de cele mai multe dintre restricțiile rămase.
Am discutat deja cu multă lume despre toate aceste noutăți și oamenii sunt mulțumiți, dar prudenți. Nimeni n-a văzut până acum o epidemie dispărând la un ordin, fie el și prezidențial. Mai cu seamă pe aici, pe la noi, unde nu este încă prea clar cum de s-au raportat atât de puține decese în cele două-trei luni necesare alegerilor de la finalul anului trecut. Câteva mii de decese neînregistrate atunci au ieșit acum la lumină îngrozind pe mulți dintre oamenii sensibili la ceea ce pot face puternicii zilei cu adevărul din țara lor. Un răspuns mai grabnic la această suspiciune ar face foarte bine tuturor, reconstruind încrederea în informațiile furnizate de guvern. Până una-alta, ne relaxăm și ne pregătim pentru concedii, destinderi de după-amiază și pentru week-end-uri fericite, privind doar cu coada ochiului la lucrurile neclare din trecut.
Am fost în aceste zile de sfârșit de săptămână la Popești și la Horezu, pentru a afla cum se văd lucrurile de acolo, ce planuri și ce așteptări au oamenii din zonă.
Primarii celor două localități - Aurora Măgură și Nicolae Sărdărescu – mi-au vorbit cu speranță despre proiectele lor de modernizare a localităților, dar și despre slabul ajutor financiar pe care îl primesc de la guvern. Există multe probleme cu acoperirea cheltuielilor pe care localitățile le-au făcut în lupta cu coronavirusul. Banii guvernului vin greu, vin mai puțini decât trebuie sau nu vin deloc. Finanțarea unora dintre proiectele locale este anevoioasă, ca să nu spun că este blocată, lăsând cu foarte puține speranțe proiectele din viitor.
Acum, cu eliminarea sau relaxarea restricțiilor de circulație și de apropiere între oameni, toată lumea speră la mai bine în general. Iubitorii de artă, la acces nelimitat la spectacole și expoziții, împătimiții de turism, la acces nelimitat la distracțiile specifice, elevii și studenții, la participare directă la cursuri pentru un final acceptabil de an școlar și tot așa. Primarii și oamenii din localitățile pe care le-am vizitat se aliniază și ei la optimismul generat de mai-binele promis de azi înainte pentru toată lumea.
Vaccinul este soluția perfectă pentru a scăpa cu toții de virus și vă îndemn pe toți să vă vaccinați. Celelalte probleme cu care ne confruntăm au cu totul alte soluții.
Eugen Neata, deputat PSD de Valcea
186489923_4323445697689144_755983492246433463_n

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe