Constantin Radulescu: 2 milioane euro, fonduri europene obținute de CJ Vâlcea, pentru dotarea Spitalului Județean

vineri, 7 mai 2021

Astăzi, în ședința extraordinară a Consiliului Județean Vâlcea, au fost aprobați indicatorii proiectului ce urmează a fi implementat la Spitalul Județean de Urgență Vâlcea, pentru creșterea capacității acestuia de gestionare a crizei sanitare COVID-19, anunță președintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu.

În cadrul acestui proiect, pentru care a fost obținută o finanțare în valoare de 9.744.204,54 lei (cca. 2 milioane de euro), se vor achiziționa noi echipamente medicale și de protecție și se vor recupera sumele de bani cheltuite până în prezent pentru asigurarea materialelor și echipamentelor necesare în lupta cu virusul.

Printre echipamentele ce vor fi achiziționate, în cadrul acestui proiect, amintim: aparate ventilație mecanică, ecografe portabile, aparate EKG, cărucioare resuscitare, nebulizatoare, butelii oxigen portabile, sonde intubație și de alimentație etc..

De altfel, CJ Vâlcea a solicitat fonduri europene pentru gestionarea crizei sanitare, în toate unitățile spitalicești aflate în administrare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe