Andra Bica: Guvernul încurcă ițele în organizarea concursului pentru directorii unităților de învățământ

marți, 25 mai 2021

Guvernul încurcă ițele în organizarea concursului pentru directorii unităților de învățământ

Există un articol în Legea Educației care prevede că „Ministerul Educației și Cercetării înființează corpul național de experți în management educațional, constituit în urma selecției, prin concurs specific, a cadrelor didactice care fac dovada absolvirii unui program acreditat de formare în domeniul managementului educațional, cu minimum 60 de credite transferabile”.
„Pot ocupa funcții de conducere, de îndrumare și de control în unitățile de învățământ și inspectoratele școlare numai cadrele didactice membre ale corpului național de experți în management educațional”, mai prevede articolul respectiv.
Potrivit surselor Edupedu.ro, Guvernul a respins acest punct din Ordonanță pentru că ar fi fost neconstituțională abrogarea unui articol dintr-o lege adoptată de Parlament, prin OUG. Controlul de constituționalitate este făcut de Ministerul Justiției, în cazul actelor Executivului.
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat concursul pentru directorii de școli pe 27 iulie 2021, adăugând că nu va exista o condiție de apartenență la corpul experților pentru candidați.
Dacă metodologia de examen nu este publicată până pe 27 mai, concursul pentru directori nu poate fi organizat pe 27 iulie. Asta pentru că ministerul este obligat să pună anunțul de concurs și metodologia, plus tematica pe care candidații o au de pregătit cu două luni înainte de probele propriu-zise.
Ministrul a declarat în mai multe ieșiri publice că în luna august vrea să respecte concediul cadrelor didactice și că nu va organiza activități în școli în acea lună.
În aceasă situație, luând în considerare datele publicate de edupedu.ro, ițele rămân încurcate și nu se știe cum va fi organizat concursul.

Andra Bica - PSD Valcea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe