|joi, august 5, 2021
  • Follow Us!

SOS! Năsui a îngropat exportul României! 

170346570_224388462789615_723991536376550912_n
SOS! Năsui a îngropat exportul României!
Cam asa ar suna titlul postdezbatere de astazi, cu tema
,, SOS salvati exportul romanesc! ‘’
❌In cadrul lucrărilor Comisiei de industrii și servicii, din cadrul Camerei Deputaților, ne-am „bucurat” de prezența ministrului economiei, Claudiu Năsui, care a vorbit despre cum va tăia fondurile alocate firmelor românești pentru participarea la târgurile internaționale de promovare.
☢️ Fără promovare, s-a îngropat exportul României.
❌ Din păcate, domnul ministru, din dorința de a justifica tăierile, nu a spus nimic nou, ci a recitat din comunicatele de presă în care ducea în derizoriu exportul românesc, invocând situații izolate în care s-au constatat suspiciuni legate de contractele de delegare a organizării participării, sumele alocate și numărul mic de firme beneficiare, menționând exemplul „Paris Fashion Week.”
❌ Aceste probleme pot fi însă corectate! Nu se poate arunca această anatemă asupra întregii activități de participare la târgurile de promovare și asupra firmelor participante.
⚠ Invitații noștri de azi, de la reprezentanți ai industriei mobilei, până la cei din industria de fashion, au dat exemple concrete ale beneficiilor directe derivate din participarea la aceste târguri și au subliniat contribuția lor la creșterea vizibilității României la nivel internațional cât și la creare unor branduri de țară.
⚠ Este cinic ca ministrul economiei, în an pandemic, când exporturile au fost dramatic diminuate și firmele se chinuie să supraviețuiască, să anuleze sumele destinate participării la aceste târguri, afirmând că dacă vor să participe, sunt liberi să o facă pe cheltuiala lor, deși fostul Guvern PNL făcuse o alocare de 80 de milioane de euro.
✅ În loc să vină cu soluții privind rectificarea și reglementarea participării acestor firme la târgurile internaționale, poate în baza unor criterii bazate pe competitivitatea internă, domnul Năsui alege să arunce în derivă întregul export românesc, deși, beneficiarul final este tot statul român.
❌Trag astfel concluzia că domnul ministru acționează în detrimentul intereselor exportului românesc și al intereselor statului român.
Deputat Loredana Predescu

Leave a Response