Securitatea pe internet – Cum să te ferești de hackeri și furtul de identitate

joi, 8 aprilie 2021

 

Furtul de identitate și blocarea conturilor personale sunt probleme destul de des întâlnite în ultima perioadă. Din păcate, victimele descoperă, uneori târziu, că datele personale au fost folosite pe internet, în mod abuziv. Îți prezentăm câteva sfaturi de securitate pe internet, de care să ții cont când ești online.

Iată cum te poți proteja pe internet și sta deoparte de atacurile online!

 

Cum îți pot fi furate datele personale pe internet

Navigarea pe internet este pe cât de plăcută, pe atât de riscantă, când nu ești atent. Așa se întâmplă să descoperi că ai conturile blocate sau chiar golite de bani, moment în care, nu faci altceva decât să intri în panică. Dacă te întrebi cum este posibil ca datele tale personale să fie folosite în defavoarea ta, pe internet, ei bine, iată câteva răspunsuri în acest sens:

  • Accesarea emailurilor de tip phishing – subiectul unor astfel de mailuri foarte atractive și de obicei, ascund conținut suspicios. Sunt solicitate datele personale dacă accesezi un anumit link din corpul mailului. Imediat, datele informațiile devin vulnerabile și pot intra în posesia hackerilor.
  • Accesarea link-urilor directe primite pe mail – Dacă primești un mail ce contine un link suspect, ar fi bine să îl marchezi ca spam. Un astfel de link nu face altceva decât să îți acceseze datele personale, ba chiar să îți blocheze accesul la propriul calculator.
  • Navigarea pe site-uri suspecte – Un alt caz ce duce la consecințe grave este accesarea paginilor de internet neoficiale. Design-ul unui astfel de site este relativ simplu și poate conține informații false prin intermediul cărora sunt cerute datele personale.

Bazele de date sunt destul de complexe. Cu toate acestea, însă, pot fi accesate de hackeri specializați. Poți beneficia de securitate sporită folosind serviciile THC, cu un nivel de control avansat. Astfel, accesând ofertele respective, ai garanția că primești soluții personalizate, în funcție de nevoile tale.

 Cum să te ferești de furtul de identitate pe internet

Asigurarea protecției informațiilor pe internet intră în atenția fiecăruia dintre noi. Există o serie de metode de securitate pe internet, la îndemâna oricui. Folosirea programelor antivirus este esențială pentru navigarea pe internet, iar calculatoarele personale ar trebui protejate de la bun început, odată cu instalarea sistemului de operare. Pe lângă acest lucru, browserul cu ajutorul căruia navighezi pe internet trebuie actualizat pentru o protecție mai bună online.

Schimbarea parolelor la un anumit interval de timp este o metodă de securitate foarte recomandată de specialiștii în domeniu. Astfel, te asiguri că datele personale sunt protejate în fața potențialelor atacuri cibernetice. 

Raportează orice activitate suspectă pe internet

De cele mai multe ori, trecerea cu vederea pare să fie soluția optimă pentru cei care vor să evite o muncă în plus. Este firesc să marchezi mailurile suspicioase ca spam și să raportezi orice activitate frauduloasă pe internet, chiar și pe rețelele de socializare. Experții în cibernetică și securitate online subliniază importanța raportării operațiunilor ilegale pe internet pentru o protecție mai bună în timpul navigării.

Protejarea datelor personale este esențială într-un mediu online în continuă mișcare și schimbare, așa că, nu ezita să îți actualizezi programele de securitate de fiecare dată când este nevoie.

Foto: Pixabay

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe