|marți, august 3, 2021
  • Follow Us!

Revin, azi, ninsorile în Valcea! ANM tocmai a emis cod galben 

652x450_122065-vremea-la-extreme-vin-ninsorile-si-ploile

whatsapp sharing button
sharethis sharing button
Revin, azi, ninsorile în țară! ANM tocmai a emis cod galben. Care sunt zonele vizate

Agenția Națională de Meteorologie a emis o atenționare cod galben de ninsori! Așadar, iarna încă nu se dă dusă și revine în foră în multe zone din țară, unde va ninge și va bate vântul, iar vizibilitatea va fi redusă. Avertizarea meteorologilor intră în vigoare de sâmbătă, 3 aprilie.

Revin ninsorile în România! Cod galben de vreme rea

Meteorologii revin cu vești proaste pentru cei care sperau că au scăpat de iarnă. Cei care se bucură însă de o nouă rundă de ninsori sunt pasionații de schi, care își vor putea duce pasiunea mai dearte, deoarece sezonul se pare că se prelungește. Atenționarea cod galben de ninsori este valabilă în intervalul 3 – 5 aprilie. Va începe să ningă de sâmbătă, de la ora 18:00 și va continua până luni, la ora 10:00. Fenomenele vizate sunt ninsori local moderate cantitativ, dar și viscol în zona înaltă – potrivit impact.ro

Va ninge în zona Carpaților Meridionali și a Carpaților Orientali. În intervalul menționat, în zona Carpaților Meridionali și Orientali, la altitudini în general de peste 1500 metri va ninge, local moderat cantitativ, iar vântul va avea intensificări, cu rafale de peste 70…80 km/h. Ninsoarea va fi viscolită, zăpada spulberată și vizibilitatea redusă sub 100 de metri.

Revin ninsorile in Romania
Revin ninsorile in Romania

Vremea se răcește în toată țara

Judeţele vizate de atenţionarea Cod galben sunt: Alba, Argeş, Bacău, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Buzău, Covasna, Dâmboviţa, Gorj, Hunedoara, Harghita, Mureş, Neamţ, Prahova, Sibiu, Suceava, Vâlcea şi Vrancea, avertizează ANM.

În plus, în perioada 2 aprilie, ora 13:00 – 5 aprilie, ora 10:00, va fi valabilă o informare de ploi moderate cantitativ, instabilitate atmosferică, intensificări ale vântului şi răcire accentuată a vremii în cea mai mare parte a ţării.

Vremea a început să se răcească accentuat încă de vineri, 2 aprilie, în vestul, centrul și nordul țării, iar sâmbătă, 3 aprilie, și în sud și sud-est, devenind deosebit de rece pentru această dată, la sfârșitul săptămânii, în cea mai mare parte a țării.

Leave a Response