Medic vâlcean, condamnat pentru ucidere din culpă. Victima a intrat în șoc anafilactic din cauza unui medicament

joi, 1 aprilie 2021

Unul dintre cei mai controversați medici români a fost condamnat pentru ucidere din culpă. Sursa foto: Colaj Fanatik

Claudia Niță, medic specialist al Unității de Primiri Urgențe (UPU) din cadrul Spitalului Județean de Urgență Râmnicu Vâlcea, a fost condamnată la doi ani şi patru luni de închisoare cu suspendare într-un dosar ce vizează săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă - informeaza fanatik.ro

Fapta de care este acuzată datează din martie 2017. Concret, o pacientă ce suferea de astm bronșic a intrat în șoc anafilactic și a murit la scurt timp după ce i-a fost administrat Algifen, deși în fișa de internare se specifica foarte clar că este alergică la Algocalmin.

De asemenea, controversatul medic a fost condamnat la muncă în folosul comunității, fie în cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului, fie la o grădiniță din oraș și obligat să achite familiei îndoliate despăgubiri în valoare de 125.000 de euro. Trebuie spus, însă, că sentința nu este definitivă.

Medic de la UPU Vâlcea, condamnat pentru ucidere din culpă

Algifen, medicamentul administrat persoanei respective – soția unui preot din Râmnicu Vâlcea – are la bază metamizolul sodic, aceeași substanță activă pe care o regăsim și la Algocalmin.

De altfel, la Consiliul de Etică al Spitalului Judeţean au fost depuse în ultimii ani mai multe reclamaţii din partea unor pacienţi sau aparţinători nemulţumiţi de comportamentul medicului Claudia Niță.

Condamnă pe inculpata Niţă Claudia Maria la pedeapsa de 2 ani şi 4 luni închisoare pentru infracţiunea de ucidere din culpă. Dispune suspendarea executării pedepsei închisorii sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 3 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe