Inginerul George Mihăilescu s-a reîntors în fruntea Direcției Silvice Râmnicu Vâlcea, înlocuindu-l pe liberalul Adam Jinaru

miercuri, 14 aprilie 2021

 

Recent, inginerul George Mihăilescu s-a reîntors în fruntea Direcției Silvice Râmnicu Vâlcea, înlocuindu-l pe liberalul Adam Jinaru, care a fost retrogadat la Ocolul Silvic Horezu. „Eu am dat un concurs serios și profesionist pentru funcția de director încă din 2015, în timp ce Adam Jinaru nu a dat nici un examen pentru rămânerea lui definitivă pe post, deși a avut la dispoziție 6 luni pentru a face acest lucru. La Tribunalul Vâlcea se judecă doar sancțiunea administrativă aplicată mie în toamna anului trecut de către conducerea Regiei Naționale a Pădurilor și nu postul de director al Direcției Silvice Râmnicu Vâlcea. Mandatul meu la Vâlcea este nelimitat și pot să stau până la pensie, dacă doresc!”, ne-a declarat directorul George Mihăilescu.

Din toamna anului trecut, George Mihăilescu, fostul director al Regiei Naţionale a Pădurilor Romsilva, era un simplu inginer în cadrul Ocolului Silvic Drăgășani. Pentru că a fost retrogradat temporar din funcţia de director al Direcţiei Silvice Vâlcea în cea de inginer al Ocolului Silvic Drăgăşani, George Mihăilescu a depus o contestaţie în instanţă, la jumătatea lunii octombrie 2020.

Despre retrogradarea din funcţie, Mihăilescu a precizat: „A fost o retrogradare în funcţie, pe o perioadă temporară, de 60 de zile. Există un statut special, al personalului silvic, unde se specifică faptul că pentru anumite fapte poţi primi o sancţiune. Bineînţeles că faptele care sunt acolo nu le-am făcut eu, învinuirile nu sunt adevărate. După expirarea acestei sancţiuni m-am întors la locul de muncă, pe care l-am obţinut în urma unui concurs, dacă se respectă legea”. Sancţiunea de retrogradare din funcţie a venit după ce, în vara anului trecut, o comisie de control a Ministerului Pădurilor a venit la Râmnicu Vâlcea pentru două săptămâni. În urma controlului i-au fost imputate o serie de abateri disciplinare, care par cel puţin stranii, la prima vedere: organizarea unui examen de contabil şef la două subunităţi şi numirea în funcţia de şef de ocol silvic a unor persoane, fără concurs. „Mi se impută că am organizat un concurs fără să am o hârtie: avizul Comitetului Director, dar care se referă în regulamentul nostru la posturile noi. Or, în cazul respectiv, era vorba despre două posturi de contabil vacantate prin ieşirea la pensie a titularului. Ele erau ocupate prin delegaţie, dinainte, de către colegi de-ai noştri. Eu n-am făcut decât să declanşez procedura de concurs, conform legii. Procedură care se organizează de către o comisie al cărei titular era chiar un om de la Bucureşti. Eu eram în concediu de odihnă când s-au derulat concursurile. Câştigătorii au fost validaţi de preşedintele de comisie care aparţinea Regiei Naţionale Romsilva. Nu există faptă pentru mine”, mai spune Mihăilescu.

(Petre Coman)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe