Incidenţa cazurilor de Covid-19 continuă să scadă la Râmnicu Vâlcea, dar nu suficient cât să scăpăm de restricţii suplimentare în acest week-end!

vineri, 16 aprilie 2021

 

Întrunit în şedinţă vineri, 16 aprilie, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea a emis Hotărârea nr. 22/16.04.2021 prin care, constatând că la nivelul municipiului Râmnicu Vâlcea se înregistrează o  incidenţă cumulată a cazurilor de Covid-19 de 4,34 la 1000 de locuitori în ultimele 14 zile, stabileşte o serie de restricţii impuse prin HG nr. 432/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 13 aprilie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, printre care:

  • Se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică în intervalul orar 20.00-5.00, cu următoarele excepţii:
  1. a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinţă/gospodărie şi locul/locurile de desfăşurare a activităţii profesionale şi înapoi;
  2. b) deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă, precum şi pentru achiziţionarea de medicamente;
  3. c) deplasări în afara localităţilor ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicţiei, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, şi care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;
  4. d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori decesul unui membru de familie;
  • Se instituie obligaţia pentru operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, să îşi organizeze şi să îşi desfăşoare activitatea în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică în intervalul orar 5.00 - 18.00, cu excepţia zilei de vineri, 23 aprilie 2021, când aceştia îşi pot organiza şi desfăşura activitatea în intervalul orar 5.00—20.00; în afara acestor intervale orare, operatorii economici pot activa doar în relaţia cu firmele cu activitate de livrare la domiciliu.
  • Unităţile farmaceutice, benzinăriile, operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu, precum şi operatorii economici din domeniul transportului rutier de persoane care utilizează autovehicule cu capacitate mai mare de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului auto, şi cei din domeniul transportului rutier de mărfuri care utilizează autovehicule cu masa maximă autorizată de peste 2,4 tone îşi pot desfăşura activitatea în regim normal de muncă, cu respectarea normelor de protecţie sanitară.

Totodată, pentru zilele de luni, marţi, miercuri şi joi rămâne în vigoare interdicţia privind circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în intervalul orar 22.00-5.00, cu aceleaşi excepţii prezentate anterior.

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă

al Municipiului Râmnicu Vâlcea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe