Front comun în Parlament al deputaților PSD de Vâlcea pentru creșterea calităţii educaţiei

miercuri, 7 aprilie 2021

 

Luna trecută, deputații PSD de Vâlcea Eugen Neață, Daniela Oteșanu și Ovidiu Popa au depus la Parlament o propunere legislativă pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 75/2005 privind asigurarea calităţii educaţiei. În expunere de motive se arată: „Încă din 2005, de la înfiinţarea Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în învăţământul Superior, în baza Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 75/2005 aprobată cu modificări prin Legea nr. 87/2006, în conformitate cu art. 19A1 alin. (1), din Consiliul ARACIS fac parte 2 studenţi, reprezentanţi ai federaţiilor studenţeşti din România, reconfirmaţi la începutul fiecărui an universitar.

Cu trecerea anilor, însă, mediul studenţesc s-a schimbat, ponderea de 2 studenţi nemaifiind proporţională cu organizaţiile şi studenţii din prezent. Considerăm că aceasta este o situaţie dăunătoare pentru învăţământul superior românesc, având în vedere excluderea unei ponderi semnificative a organizaţiilor studenţeşti de la procesul de consultare şi luare a deciziilor în domeniul evaluării şi asigurării calităţii în învăţământul superior.

În prezent, există 5 organizaţii reprezentative ale studenţilor români: Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR), Uniunea Studenţilor din România (USR), Uniunea Naţională a Studenţilor din România (UNSR), Federaţia Asociaţiilor Studenţilor în Medicină din România (FASMR), Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS).

În acest sens, propunem, prin prezenta motivare şi proiectul de lege aferent, modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 75/2005 privind asigurarea calităţii educaţie, în vederea includerii tuturor acestor organizaţii în procesul de asigurare al calităţii învăţământului superior, această transformare fiind o necesitate reală, sub considerentul dinamicii academice actuale, având în vedere şi standardele de accesibilitate şi incluziune întâlnite în Uniunea Europeană”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe