Copilul, dieta şi sportul - cum să ai un copil sănătos și cu o greutate normală

luni, 12 aprilie 2021

Când ai primul copil, te gândeşti să fie sănătos, să crească într-un mediu liniştit şi care oferă sănătate psihică, dar cel mai des te gândeşti la sănătatea lui corporală. Când este bebeluş, alimentaţia lui constă în laptele matern pentru ca, mai apoi, să înceapă diversificarea cu alimente. O dietă echilibrată trebuie să continue pe tot parcursul dezvoltării copilului pentru că, crescând aşa, va deveni un adult sănătos. După vârsta de 2-3 ani, copilul devine din ce în ce mai selectiv cu alimentele şi dacă nu eşti atent, acesta poate elimina nutrienţii buni, adăugând pe cei nefavorabili sănătăţii sale. Copilul va prezenta o adicţie către produsele ce conţin zahăr sau sare în excess, acest lucru favorizând obezitatea.

Probleme de sănătate ale copiilor obezi

Obezitatea la copii înseamnă că greutatea lor corporală, este depăşită substanţial faţă de normal. Nu toţi copiii ce au o greutatea peste medie sunt încadraţi că find obezi. Un copil poate depăşi tabelul greutăţii şi din cauza faptului că are o materie osoasă mai grea decât a altor copii, sau reţine apa în organism. O indicaţie către obezitate este pusă doar de către un specialist în domeniu în urma unui control amănunţit şi a unor analize aferente. Dacă observi o creştere în greutate a copilului tău, programează o consultaţie la Kilostop Junior. Aici vei găsi mereu medici nutriţionişti bine pregătiţi care îţi vor oferi răspunsuri dar şi metode concrete de a combate obezitatea la copilul tău.

Ce poţi face tu ca părinte pentru a stopa obezitatea la copil

Oferă-i alimente neprocesate. Bazează-te pe fructe, legume şi carne dar în porţii mici, adecvate stomacului copilului, de asemenea micuţ şi el. Limitează timpul petrecut la TV sau la PC şi scoate-l afară, la mişcare! Limitează pe cât posibil dulciurile din comerţ şi optează să prepari în casă, aceste gustări. Foloseşte ingrediente pe cât posibil neprocesate cum ar fi mezelurile. Faceţi plimbări scurte, zilnic dacă se poate. Nu îl îndopa cu suplimente alimentare doar pentru că vezi reclamele atractive la tv. Oferă-i un mediu liniştit de viaţă şi astfel va creşte armonios.

Copilul sănătos de azi, va fi adultul sănătos de mâine

O bună creştere nu înseamnă doar haine curate şi cele mai bune şcoli. O creştere armonioasă începe cu o alimentaţie sănătoasă şi echilibrată, bazată pe nutrienţi importanţi, pe mişcare regulată şi un mediu de viaţă liniştit. Copilul are nevoie de timp petrecut cu familia, de joacă alături cu alţi copii, de jucării care îi dezvolta simţurile şi de multă dragoste. 

Creşte un copil sănătos şi alege întotdeauna să elimini pe cât posibil tot ce este nociv în viaţa lui începând cu: alimentele nesănătoase, stresul şi timpul nelimitat la device-uri. Copilul sănătos de astăzi, va fi adultul sănătos de mâine, şi asta depinde în mare parte de tine ca părinte. Oferă-i puterea exemplului şi alături de el, mănâncă şi tu sănătos, fă sport regulat şi delectează-te cu orice altceva în afară de ecranul telefonului sau statul pe canapea cu ochii în TV, ore în şir!

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe