Afla cum sa folosesti folii laminare pentru protejarea documentelor

luni, 5 aprilie 2021

Unul din cele mai raspandite produse pentru protejarea si pastrarea anumitor documente care au o semnificatie mai mare decat cele obijnuite este folia de laminare, aceasta se poate gasi intr-o varietate generoasa de dimensiuni si modele pentru a putea satisface orice cerinta, mai ales ca este utilizata la scara larga in mai multe domenii in functie de necesitatile fiecaruia, aceasta poate fii mata sau transparenta clar, astfel incat semnalistica sau foile sa aiba o vizualizare foarte clara.

Daca trebuie sa faceti diplome pentru anumite competii sportive sau scolare este foarte simplu acum, aveti nevoie doar de cateva elemente pe care vi le prezentam in randurile ce urmeaza pentru a avea rezultate profesionale cu un minim de cunostiinte, dar si de produse la dispozitie pentru aceste mici proiecte din cadrul competiilor.

Trebuie sa dispuneti doar de folii laminare in formatul dorit, A5, A4 sau A3, este foarte ieftina, deoarece se comercializeaza la set de 100 folii ce se pot utiliza tot pentru atatea proiecte individuale, asadar cu un minim de produse puteti sa va dezvoltati singuri aceste diplome care in mod normal ar avea un cost foarte ridicat. Pe langa acestea mai trebuie sa stiti ca este importanta si hartia pe care o utilizati, astfel va trebuii sa aveti una cu un gramaj considerabil mai mare, de apoximativ 120-160 gr/mp deoarece printul va fii mult mai calitativ pe acestea, iar aici nu exista riscul ca foaia simpla sa se deformeze din cauza caldurii degajate de laminator.

Ulterior dupa ce ati finalizat acest proiect se pot taia marginile cu ajutorul unei foarfeci sau mai profesional prin intermediul unei ghilotine daca aveti un astfel de aparat va este de mare ajutor deoarece reduce din erorile de dimensionare ce pot intervenii, iar taietura va fii una extrem de dreapta si precisa, fara sa existe greseli de pozitionare.

Daca nu sunteti la curent cu dimensiunile ce sunt traduse prin formatele prezentate mai sus, nu este nici o problema, va prezentam un scurt ghid de indrumare ce va ajuta in identificarea acelor folii pentru laminare potrivite.

  • A5 148x210 mm
  • A4 210x297 mm
  • A3 297x420 mm

Pretul pentru un set de folie de laminat la cald conform unui studiu de piata recent este foarte scazut in comparatie cu alte tipuri de produse cu o asemenea importanta, astfel un pachet ce contine 100 coli A4 porneste de la 30 lei, iar in functie de grosime, adica numarul de microni poate creste exponential cu acesta ajungand pana la 60 lei.

Cum se pozitioneaza un documente in folii pentru laminare ? Aceasta este un lucru la indemana oricui, foaia sau documentul trebuie centrat astfel incat in partea superioara si cea de jos sa existe o distanta egala, acest lucru se poate masura si cu ajutorul unei rigle daca este nevoie, deoarece precizia ar fii una mai buna fata de alte tehnici.

Daca va intrebati cum este fabricata o folie de laminare, avem un scurt raspuns si pentru aceasta intrebare, astfel incat sa stiti tot procesul pentru o utilizare cat mai simpla, aceasta este confectionata din polipropilena si prezinta pe interior un adeziv ce este activat o data cu atingerea unei temperaturi ridicate atunci cand este inceput procesul de laminat, aceste folii de laminare nu afecteaza cu nimic continutul documentelor ce sunt supuse acestei actiuni, o data incalzita aceasta se lipeste precis.

In cazul in care ati ales o temperatura mult prea mare decat cea necesara atunci foile laminate se vor incretii sau ondula mai mult decat este necesar, acesta este primul semn ca nu este selectata o temperatura de lucru optima pentru ceea ce doriti sa faceti.

Cum trebuie sa alegeti un aparat de laminare ?

Dimensiunea pe care o accepta acesta este o caracteristica pe care trebuie sa o urmariti atunci cand faceti o astfel de alegere, cu cat formatul este unul mai mare cu atat se poate adapa mai usor la ceea ce aveti nevoie, daca alegeti sa achizitionati unul de tip A3 si celelalte dimensiuni inferioare se pot utiliza in acesta, mai ales ca are gradatii specifice pentru fiecare in parte ce va ajuta in pozionarea corecta a unei folii laminare.

Conditiile de utilizare pentru acestea sunt insa destul de stricte, pentru a putea sa folositi pe o perioada lunga de timp laminatoarele si pentru a avea rezultatele dorite este indeal sa respectati termenii de racire ale acestora, pentru a nu exista riscul ca rolele ce au un rol extrem de important sa se topeasca, iar ulterior acesta sa nu mai poata fi folosit, de aceea si pozitionarea in camera si o sursa de racire este bine sa fie puse la punct inainte sa va apucati sa puneti folii de laminat in aparat si sa dati drumul la treaba.

Aveti o afacere sau cautati sa va diversificati activitatea ? Atunci puteti sa folositi laminare ca pe un prim pas in aceasta directie, semnalistica depozitelor a magazinelor si toate semnele SSM sunt facute printr-un procedeu similar, pe care puteti sa il urmati daca doriti sa vedeti noi orizonturi, ba mai mult in cazul in care aveti o latura artistica dezvoltata puteti sa folositi folie de laminat in acest proces si sa creati cele mai potrivite martisoare sau produse hand made, veti avea nevoie de mult mai multe materiale, dar cu acestea este un inceput promitator si putin costisitor.

Selectarea corecta pentru articolele favorite este prioritara pentru a avea succes in ceea ce iti propui sa efectuezi, speram ca in acest mic ghid de orientare sa descoperi tot ceea ce este nevoie pentru a putea avea reusite in taskurile pe care le ai.

Alege-ti produsele favotire de care ai nevoie pentru lucrul de zi cu zi din magazinele online de birotica si papetarie si poti descoperii o gama extrem de variata de produse pentru biroul tau de acasa, chiar si pentru scoala online se pot gasii solutii complete pentru copii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe