|marți, septembrie 21, 2021
  • Follow Us!

50.000 de vâlceni s-au vaccinat împotriva COVID-19 până în prezent cu ambele doze 

vaccin_49768300

 

În cadrul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 din județul Vâlcea demarată în data de 04.01.2021, au fost vaccinate până în prezent un număr de 50.294 persoane, se arată într-un comunicat al Instituției Prefectului-Vâlcea. Această cifră a fost atinsă în cursul zilei de marți, 27 aprilie. Conform datelor prezentate de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Vâlcea, până luni, 26 aprilie 2021 (inclusiv), fuseseră imunizate în județul nostru 49.024 persoane. Numărul total al dozelor de vaccin anti COVID-19 administrate până în data de 26 aprilie, (atât la doza nr. 1 cât și la doza nr. 2) era de 78.588. Dintre acestea, 67.851 erau doze de vaccin Pfizer BioNTech, 3.054 erau doze de vaccin Moderna, iar 7.683 erau doze de vaccin AstraZeneca. Tot la nivelul zilei de luni, numărul persoanelor vaccinate cu ambele doze ajunsese la 29.564!

Precizăm că, începând din data de 23.03.2021, la nivelul județului Vâlcea a fost demarată și etapa a III-a de vaccinare, în prezent fiind operaționale 20 centre de vaccinare comunitare din județ: șase centre în municipiul Rm Vâlcea (sala de sport a Liceului Tehnologic Forestier, sala de sport a Școlii Gimnaziale Anton Pann (două centre), sala de sport a Școlii Gimnaziale nr. 10, sala de sport a Școlii Gimnaziale nr. 5 – centru de vaccinare cu vaccin AstraZeneca și sala de sport a liceului „Antim Ivireanul” – centru de vaccinare cu vaccin Moderna), un centru în municipiul Drăgășani (sala de sport a Liceului Tehnologic Brătianu), un centru în orașul Băbeni (sala de sport a Liceului „George Țărnea” – centru de vaccinare cu vaccin Moderna), un centru în orașul Bălcești (sala de sport situată pe strada 1 Decembrie nr. 39), un centru în orașul Brezoi (în cadrul Spitalului Orășenesc Brezoi), un centru în orasul Horezu (sala de sport a Liceului „Constantin Brâncoveanu”), un centru în orașul Berbești (în cadrul Liceului „Preda Buzescu”), două centre în orașul Călimănești (în cadrul campusului școlar/Liceul Tehnologic Călimănești – un centru de vaccinare cu vaccin AstraZeneca și un centru de vaccinare cu vaccin Pfizer BioNTech), două centre în comuna Budești, satul Ruda (în cadrul Căminului cultural – un  centru de vaccinare cu vaccin AstraZeneca și un centru de vaccinare cu vaccin Pfizer BioNTech), un centru în comuna Lădești (sala sport din cadrul Liceului Teoretic Lădești), un centru în comuna Mihăești (în cadrul Căminului cultural din satul Buleta), un centru în comuna Orlești (în cadrul Căminului cultural din satul Orlești) și un centru în comuna Sutești (în cadrul sălii de sport din satul Mazili).

De asemenea, informăm că la Centrul de vaccinare de la Centrul de Perfecționare Geniu și EOD „Panait Donici” din Râmnicu Vâlcea există și un flux de vaccinare pentru populație, iar în cadrul celorlalte centre comunitare din județ sunt patru echipe mobile care vaccinează persoanele din centrele rezidențiale publice și private, precum și persoanele cu dizabilități (imobilizate) care au solicitat vaccinarea.

Leave a Response