Vrei să călătorești mai des, dar ai buget redus? Iată câteva destinații superbe și ieftine

sâmbătă, 27 martie 2021

 

Se zice că o viață în care nu călătorești, e o viață pierdută. Depinde de persoană, însă dacă ești genul de om care își dorește foarte mult să vadă lumea, nu trebuie să lași bugetul să te oprească.

Iată 10 destinații care îți oferă mult mai mult decât plătești

  1. Italia

Cultură, mâncare, plaje superbe, munți, mondenitate. Care dintre aceste motive te-a convins să mergi în Italia? Nu degeaba este una dintre cele mai vizitate țări din lume, iar indiferent de ce preferi, Italia are o zonă unde vei găsi, fie că este vorba de Roma, Milano, Sardinia sau Veneția. În plus, dacă nu vrei să călătorești cu avionul, poți alege transportul de la Tabita Tour. Orice oraș ai alege, la vita e bella!

2. Thailanda

Sunt slabe șansele să nu te îndrăgostești de Thailanda. Deși nu este printre cele mai ieftine destinații din listă, Thailanda oferă peisaje extraordinare la un preț foarte bun, spre deosebire de alte destinații cu atracții asemănătoare. 

3. Vietnam

Atracția principală în Vietnam rămâne zona rurală, cu peisaje superbe și mâncarea incredibilă. Pentru o sumă modestă de bani te vei bucura de preparate gustoase și tradiționale.

4. Portugalia

Aflată printre cele mai ieftine țări din Europa de Sud-Vest, Portugalia este perfectă pentru o experiență care să te umple cu energie pozitivă. Căldură, mâncare bună, oameni amabili, muzică dansantă. Porto pe timp de vară este un vis absolut. Învață să iubești natura prin Grădinile Palatului de Cristal unde vei avea ocazia să vezi păsări exotice și vegetație superbă.

5. Țările Europei Centrale și de Est

E de înțeles că vrei să te îndepărtezi cât mai mult de casă, dar trebuie să dai o șansă și țărilor vecine, dacă nu ai făcut-o deja. Pe lângă prețurile mici și numărul mai mic de turiști, atracțiile fac ca experiența să merite din plin. Fie că alegi Serbia, Muntenegru, Cehia, Polonia sau alte țări din apropiere, peisajele de aici, încărcătura istorică și procesul lor de modernizare îți vor crea o experiență completă.

6. Bolivia 

Este cea mai ieftină țară de vizitat din America de Sud, însă asta nu înseamnă că e lipsită de atracții. Bolivia e o țară în care poți să te bucuri de munți superbi, junglă, dar și de câmpii  foarte calde. Astfel, prezintă tot felul de clime, culturi și experiențe pe care le poți încerca, lucru care te face câteodată să ai impresia că nu te afli în aceeași țară.

7. Uganda

Există foarte multe motive pentru a vizita țara pe care Winston Churchill a numit-o „perla Africii”. Lasă-te fascinat de diversitatea culturală și de preparatele culinare. Mâncarea se pregătește minuțios, chiar cu o zi înainte, iar fiecare trib are specialității sale. Uganda este casă celor mai impresionante animale precum leul, bizonul american, leopardul, rinocerul și elefantul. 

8. Egipt

Vei fi absolut impresionat de arta și cultura exotică ale acestei destinații unde poveștile despre faraoni parcă plutesc în aer. Istorie bogată, localnici ospitalieri, activități diverse, plaje care te lasă fără cuvinte. Ce ți-ai mai putea dori? Doar încearcă să te documentezi puțin înainte.

9. India

Localnicii, mai ales în zonele rurale, sunt considerați de foarte multe persoane care au vizitat India printre cei mai ospitalieri oameni pe care i-au cunoscut. Trebuie neapărat să vizitezi Taj Mahal, una dintre cele 7 minuni ale lumii, o creație arhitecturală splendidă. În plus, ai șansa de a te conectezi cu spiritualitatea, să practici yoga, meditația și să vizitezi temple sacre. 

10.Tunisia

Printre principalele motive pentru a vizita Tunisia se află plajele sale. Fie că mergi în Hammamet, Sousse sau Monastir, fii pregătit să vezi cămile staționate pe lângă hoteluri sau să te bucuri de activități extreme precum săritul cu parașuta, scuba diving sau skijeting-ul. 

Așadar, ia-ți rucsacul și bucură-te de experiențe care îți vor schimba complet perspectiva asupra lumii.

Sursă foto:Shutterstock.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe