Sparle si soparle, 18.03.2021

joi, 18 martie 2021
  • Disperat să mai obțină fonduri la bugetul local, primarul din Berbești, Milorad Cumpănășoiu, a INVENTAT noi taxe care îi vor „cocoșa” și mai mult pe agenții economici din localitate (atâția câți mai sunt și tot mai săraci!). În acest fel, edilul șef din Berbești a „pus la punct” un proiect de hotărâre de consiliu local privind „stabilirea reglementărilor privind procedura de urmărire și taxare a persoanelor juridice care utilizează infrastructura publică locală”. Regulamentul stabileşte modul de colectare, urmărire, încasare şi utilizare a taxelor pentru utilizarea infrastructurii locale - drumuri comunale, forestiere şi alte categorii de drumuri folosite de către persoanele juridice care folosesc maşini şi utilaje destinate obţinerii de venituri. Taxa pentru utilizarea infrastucrurii publice locale se încasează de la următoarele categorii de contribuabili: persoanele juridice care folosesc infrastuctura publică locală de drumuri comunale şi forestiere aflate în proprietatea sau administrarea oraşului Berbeşti, în vederea transportării diferitelor materiale, cenuşă, cărbune, cu maşini, echipamente utilaje, destinate obţinerii de venituri. Cuantumul taxelor pentru utilizarea infrastructurii publice locale sunt cele prevăzute în dispoziţiile hotărârilor de consiliu local privitoare la stabilirea taxelor şi impozitelor locale.

 

  • Secretariatul Comisiei de evaluare a managementului la Filarmonica „Ion Dumitrescu” din Râmnicu Vâlcea, constituită conform Dispoziției nr. 260/15.02.2021, a anunțat rezultatul final al evaluării finale a managementului pentru perioada 2018-2021 a managementului lui Petruț Constantinescu - nota 9,84. În vara anului 2018, Primăria Râmnicului a organizat concursul de proiecte de management pentru Filarmonica „Ion Dumitrescu”. Atunci, s-au înscris doi candidaţi: Petruţ Constantinescu, care a şi promovat concursul, fost director la restaurantul Casa Românească din Călimănești şi Sandu Emil, angajat al corului Filarmonicii.

 

  • Pe parcursul anului 2020, Camera de Conturi Vâlcea a desfășurat 166 acțiuni care au vizat verificarea modului de ducere la îndeplinire a măsurilor dispuse prin decizii sau a recomandărilor formulate în auditul performanței, emise în anul curent precum și în anii precedenți, fiind întocmit un număr de 166 de rapoarte de follow-up. În perioada de referință, nu a fost emis niciun certificat de conformitate. În acest sens, menționăm că, urmare a celor 32 de misiuni de audit financiar efectuate la primării, în 29 de cazuri au fost exprimate opinii contrare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe