Sparle si soparle, 08.03.2021

duminică, 7 martie 2021
  • O altă „parodie”, marcă înregistrată Guvernul Florin Câțu, la care vâlcenii au asistat neputincioși: prefectul Sebastian Fârtat a fost demis și în locul său a fost numit... Sebastian Fârtat. A avut loc și o „ceremonie de învestire”. Nu mai avem ce comenta în plus, poate doar faptul că premierul Câțu declara public că vrea să reducă cheltuielile aparatului bugetar, dar, pe de altă parte, crește artificial și inutil numărul de angajați de la prefecturile din țară, prin crearea a unui al doilea post de subprefect și a funcției de secretar al instituției, doar pentru a-și satisface din plin clientela politică liberală.

 

  • Înalta Curte de Casație și Justiție s-a pronunțat astfel în procesul pe care Teodor Trancă, fost șef al Parchetului Vâlcea, l-a avut cu Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice: „Admite cererea formulată de reclamantul Trancă Teodor. Dispune ridicarea sechestrului asigurător până la concurenţa sumei de 11.288 lei, instituit prin Ordonanţa DNA Piteşti nr. 141/P/2010 şi menţinut prin decizia penală nr. 213 A din 9 iunie 2015 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia penală în dosar nr. 462/42/2011”. În urmă cu 6 ani, tot Înalta Curte de Casație și Justiție l-a condamnat pe Teodor Trancă, la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei principale, a unor drepturi, pentru săvârșirea a infracțiunii de trafic de influență, precum și obligarea la plata sumei de 11.288 lei.

 

  • Conform presei locale, Ministerul Afacerilor Externe al României a publicat, zilele trecute, lista celor 26 de persoane propuse pentru funcții de ambasador în diferite state cu care România are relații diplomatice. Pe lista acestor persoane propuse pentru a ocupa asemenea funcții se află și fostul președinte al Institutului Cultural Român și, totodată, fostul ambasador al României în Marele Ducat al Luxemburgului (în perioada 2016-2021). Este vorba despre Lilian Zamfiroiu, cunoscut vâlcenilor de la începuturile anilor 90, când a activat în presa locală din județul nostru. Acum, Lilian Zamfiroiu este propunerea Ministerului Afacerilor Externe pentru funcția de ambasador la Vatican.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe