Sfaturi importante pentru şoferi începători de la instructori auto

marți, 30 martie 2021

 

Chiar şi atunci când iei foarte multe ore de condus sau în momentul în care ai deja mulţi kilometri la şcoala de şoferi, de multe ori tot vei simţi că eşti nepregătit atunci când începi singur. Instructorii te vor învăţa numeroase lucruri utile, însă până nu începi singur să conduci nu vei putea fi considerat şofer. Îţi oferim mai multe sfaturi pentru a rămâne în siguranţă, chiar şi atunci când instructorul nu se află lângă tine.

Dacă încă nu ai permisul, dar consideri că a venit momentul să îl obţii, verifică oferta pentru şcoala de şoferi categoria B şi fă primii paşi în obţinerea permisului, contactând şcoala de şoferi.

Înţelege care sunt dimensiunile maşinii

Acesta este primul sfat pe care ar trebui să îl iei în calcul. Este probabil că în momentul în care ai făcut deja şcoala de şoferi să fi condus altă maşină decât cea pe care o deţii. Acest lucru înseamnă că va trebui să te înveţi şi cu noile dimensiuni. Este simplu să faci asta. Tot ce trebuie să faci este să te opreşti într-un loc în care nu este trafic, să pui pe jos o sticlă din plastic şi să încerci să treci cu roţile peste ea. Astfel,  vei învăţa mult mai repede care sunt de fapt dimensiunile pe care maşina ta le are.

Atenţie la oglinzile laterale

În ultima vreme, constructorii de maşini au început să pună pe anumite oglinzi senzori care să poată detecta punctele moarte. Pentru că sunt încă foarte multe maşini care nu au astfel de sisteme este recomandat să ştii că oglinzile laterale trebuie amplasate astfel încât să vezi drumul din spate şi maşina care se află în spatele tău. Pentru a evita punctele moarte, este recomandat ca în oglinzi să se vadă şi zona laterală a maşinii tale.

Atenţie la poziţionarea oglinzii retrovizoare

Sunt foarte mulţi şoferi începători care nici măcar nu se uită în aceste oglinzi. În realitate acestea sunt foarte importante şi ar trebui tratate ca atare. Oglinda retrovizoare are două moduri – un mod de zi şi un mod de noapte. Dacă pui oglinda pe mod de noapte, farurile din spate nu te vor mai orbi.

Încearcă să parchezi cât mai bine

Pentru cei care se întreabă dacă există parcare perfectă, răspunsul este afirmativ. Dacă parchezi perpendicular, de exemplu, este bine să te orientezi din oglinzi. Dacă marginea de jos a oglinzii este paralelă cu marginea de la trotuar, atunci ai parcat corect. Atunci când te orientezi aşa, vei evita impactul dintre trotuar şi bara maşinii.

Atenţie la drumurile acoperite cu apă

Este foarte important să eviţi acvaplanarea. În cazul în care vezi o porţiune cu multă apă este recomandat să încetineşti pentru că pe lângă fenomenul de acvaplanare există şi riscul ca apa să ajungă la motor, caz în care vei avea mai multe probleme pe care sigur nu le doreşti. În plus, dacă nu vezi fundul apei, nu ai de unde să ştii cât de adâncă este, deci este bine să înaintezi cu precauţie.

Acestea sunt doar câteva sfaturi pe care le vei primi alături de multe altele şi la şcoala de şoferi şi de care este bine să ţii cont după ce începi să conduci singur, astfel încât să eviţi evenimentele neplăcute. Nu uita ca ai nevoie de o scoala de soferi in care sa ai incredere, asa cum este si Driver for Life.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe