Senator PNL, Claudia Banu: Ziua de 9 Martie a fost declarată Ziua deţinuţilor politici anticomunişti din perioada 1944-1989

marți, 9 martie 2021

Ziua de 9 Martie a fost declarată Ziua deţinuţilor politici anticomunişti din perioada 1944-1989.

Conform Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului în România, în timpul regimului comunist, în ţară au existat 44 de penitenciare principale şi 72 de lagăre de muncă forţată destinate deţinuţilor politici în care au pătimit peste 3 milioane de români, dintre care 800.000 de oameni au murit.

Au existat nenumărate dovezi că, în perioada 6 martie 1945- 22 decembrie 1989, România comunistă a cunoscut unul dintre cele mai dure regimuri represive.

Cifrele pe care statistica ni le pune la dispoziție nu pot să ne redea adevăratele drame trăite de mii sau milioane de cazuri. Însă, dacă am cunoște fiecare poveste de viață a acestor eroi ne-am cutremura și am rămâne fără cuvinte.

De aceea, recunoștiința generaţiilor de astăzi, pentru cei care nu au ezitat nici o clipă să se opună regimului totalitar al vremurilor, trebuie să se ridice la înălțimea sacrificiului și curajului acestora.

Senator PNL, Claudia Banu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe