Scaunul de birou ergonomic este un factor important pentru sănătatea ta

marți, 9 martie 2021

Lucrul într-un birou implică, de obicei, să petreci mult timp așezat pe un scaun intr-o poziție care presează structurile coleanei vertebrale. Prin urmare, pentru a evita dezvoltarea sau agravarea problemelor de spate, este important să aveți un scaun de birou care să fie ergonomic și care să susțină spatele inferior și să promoveze o postură corectă.
Există multe tipuri de scaune ergonomice disponibile atat in comerțul tradițional cât și în cel online. Niciun tip de scaun de birou nu este neapărat cel mai bun, dar există câteva lucruri care sunt foarte importante de știut vizavi de un scaun de birou ergonomic bun.

Aceste lucruri vor permite utilizatorului individual să facă scaunul să funcționeze bine pentru nevoile sale specifice. Pentru a afla mai multe detalii despre scaunele de birou ergonomice, am stat de vorbă cu unul dintre reprezentanții magazinului Startdecor, unul dintre marii comercianți de scaune birou ieftine sau la preturi medii din mediul online.

Ce caracteristici ar trebui să aibă un scaun de birou ergonomic?

În primul rând, luând în considerare stilul „convențional” a unui scaun de birou, există o serie de lucruri pe care un scaun ergonomic ar trebui să le aibă, inclusiv:

Înălțimea scaunului de birou trebuie să fie ușor reglabilă. O manetă de reglare pneumatică este cel mai simplu mod de a face acest lucru. O înălțime a scaunului care variază de la aproximativ 16 la 21 inci de pe podea ar trebui să funcționeze pentru majoritatea oamenilor. Acest lucru permite utilizatorului să aibă picioarele plate pe podea, cu coapsele orizontale și brațele chiar și cu înălțimea biroului. O postură bună ajută la reducerea durerii de spate.

Lățimea și adâncimea scaunului.

Scaunul ar trebui să fie suficient de lat și suficient de adânc pentru a susține confortabil orice utilizator. De obicei, lățimea de 17-20 inci este standardul. Adâncimea (din față în spate a scaunului) trebuie să fie suficientă, astfel încât utilizatorul să poată sta cu spatele pe spătarul scaunului ergonomic de birou, lăsând aproximativ 2 până la 4 inci între spatele genunchilor și scaun, iar înclinarea înainte sau înapoi a scaunului trebuie să fie reglabilă.

Suport lombar.

Suportul spatelui inferior pe un scaun ergonomic este foarte important. Coloana vertebrală lombară are o curbă spre interior și așezarea pentru perioade lungi de timp fără sprijin pentru această curbă tinde să conducă la înclinare (care aplatizează curba naturală) și menține încordate structurile din coloana inferioară. Un scaun ergonomic ar trebui să aibă o reglare lombară (atât înălțime, cât și adâncime), astfel încât fiecare utilizator să poată obține o potrivire adecvată pentru a susține curba interioară a spatelui.

Spătar.

Spătarul unui scaun ergonomic de birou trebuie să aibă o lățime de 12 până la 19 inci. Dacă spătarul este separat de scaun, acesta trebuie să fie reglabil în înălțime și unghi. Ar trebui să poată susține curba naturală a coloanei vertebrale, din nou cu o atenție specială acordată sprijinului adecvat al regiunii lombare.

Pivotarea

Orice scaun ergonomic ar trebui să se rotească cu ușurință, astfel încât utilizatorul să poată ajunge în diferite zone ale biroului său fără a se tensiona.

Magazinul Startdecor comercializeaza produse pentru casă si grădină incă din anul 2016 si activează atat pe piața din România cât si in Ungaria prin magazinul Startdecor.hu. În Romania este unul dintre liderii din domeniul său cu peste 3000 de produse in portofoliu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe