Plimbarea de după amiază: cum să o faci extrem de distractivă și atractivă pentru cel mic

joi, 18 martie 2021

 

Activitățile pe care le fac cei mici după terminarea orelor de grădiniță sau școală sunt extrem de importante și trebuie încurajate la maximum de către părinți. Recreerea este necesară, mai ales în situația actuală în care se află școlarii, iar o plimbare prin parc, joaca, mișcarea în aer liber sau practicarea unui sport se află printre activitățile esențiale de care trebuie să se bucure copiii. 

Printre beneficiile principale se numără: creșterea stimei de sine, reducerea stresului, întărirea relațiilor cu părinții, autodisciplina, dezvoltarea creativității, a inteligenței cognitive și emoționale. 

Iată cele mai bune activități pe care este recomandat să le faci alături de copilul tău!

  1. Activități artistice și culturale

Chiar dacă pare că cei mici nu înțeleg pe deplin arta și sunt mult prea tineri pentru a empatiza cu ea, acest lucru nu este deloc adevărat. Majoritatea copiilor apreciază un spectacol bun de teatru de păpuși sau o vizită la un muzeu, dar trebuie ca aceste activități să fie concepute pentru vârsta lor. De asemenea, părinții pot apela la cursurile de dezvoltare personală care antrenează atenția, lucrul în echipă, imaginația, memoria, stima de sine, dezinvoltura și multe altele. Totodată, dansul și artele plastice sunt hobby-uri binevenite în viața oricărui copil. Este important atât pentru relația viitoare cu societatea, cât și pentru cultura sa generală, ca cel mic să aibă cât mai multe interacțiuni cu arta. 

  1. Activități alături de părinți

Orice copil își dorește să petreacă timp alături de părinții săi, încă de la o vârstă fragedă. De aceea este important să îl incluzi pe cel mic în activitățile tale de zi cu zi, să îți faci timp pentru lucrurile care lui îi plac și să îl înveți lucruri noi precum planetele sistemului solar. Indiferent că muncești de acasă, trebuie să faci curățenie, pregătești cina sau lucrezi în grădină, încearcă să îl implici și pe copil. 

În ceea ce privește plimbarea de după amiază, iată cum o poți face cât mai interesantă: colecționați castane și adunați diferite frunze atunci când este toamnă, faceți un om de zăpadă de fiecare dată când ninge afară, culegeți ghiocei primăvara și relaxați-vă la un picnic pe timpul verii. 

  1. Activități în aer liber

Poate cea mai distractivă perioadă din zi este cea în care copilul tău își petrece timpul afară, jucându-se și descoperind natura înconjurătoare. O plimbare prin parc îl poate învăța pe cel mic cum trăiesc animalele pădurii și păsările, câte tipuri de copaci există și care este rolul florilor. Dacă vrei să aveți parte și de o mică activitate fizică, închiriază biciclete sau comandă triciclete și trotinete pentru copii și porniți într-o aventură de familie. Pe Babyneeds.ro poți găsi o varietate de astfel de produse, la prețuri pentru toate buzunarele. Pe lângă beneficiile care țin de sănătate, toate acestea îl vor ajuta pe copil să înțeleagă importanța lucrului în echipă, să fie curajos și necesitatea mișcării zilnice. 

Așadar, dacă îți dorești ca cel mic să aibă parte de cât mai multe pauze recreative, ia în considerare sfaturile de mai sus! Nu rata ocazia să ieși împreună cu el la joacă și să petreceți timp de calitate împreună!

Sursa foto: Shutterstock.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe