Mircia Gutau pune la punct un postac penibil, autor de ”telenovele” pe facebook

luni, 15 martie 2021

Un fost sindicalist din învăţământ, rămas de o vreme fără obiectul muncii, întreţine un fel de ”telenovelă” în mediul on-line, cu accente melodramatice menite să resusciteze subiectul reorganizării prin divizare a liceului tehologic ”Oltchim”. Cumva îl înţeleg: aşa a primit - el şi alţi câţiva zvonaci – comanda de atac de la lider, și...a pornit la luptă.

Însă cu armele greşite. Şi am să explic, cât de pe scurt se poate, de ce:

1. Reorganizarea de acest gen a unui liceu nu a fost inventată la Râmnicu Vâlcea! Pornind de la raţiuni similare – scăderea interesului elevilor pentru anumite profiluri, declinul unor industrii locale sau reducerea cheltuielilor de la bugetul local – şi alte licee din ţară au fost supuse unor procese asemănătoare: Liceul de Chimie ”Emil A. Dandea” din Târgu Mureş (care a încetat să mai existe din anul şcolar 2014 – 2015), Liceul Tehnologic (de chimie şi prelucrarea lemnului) ”Vasile Pârvan” din Constanţa (reorganizat prin absorbţie începând cu anul şcolar 2018 – 2019), Colegiul Tehnic ”Ion Mincu” din Timişoara (reorganizat tot prin divizare totală din anul 2018) sau Liceul Tehnologic ”Costin Neniţescu” (de Chimie) din Buzău (reorganizat prin comasare începând cu anul şcolar 2019 – 2020). Exemplele ar putea urma !

2. Spre deosebire de alţii, eu nu am îndrăznit niciodată să contest o decizie definitivă a unei instanţe de judecată, adică exact ceea ce face, cu multă sârguinţă – pentru că, de!, aşa e ordinul pe unitate - fostul sindicalist. Al cărui demers pune la îndoială toate sentinţele Curţii de Apel Piteşti prin care se recunoştea legalitatea măsurii de reorganizare prin divizare totală a Liceului Tehnologic ”Oltchim”, rămase definitive la capătul unor procese intentate atât Consiliului Local Râmnicu Vâlcea, cât şi Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea de către sindicatul al cărui exponent era, la acea vreme, ”telenovelistul” de astăzi.

3. În ultimii doi ani înainte de reorganizarea prin divizare totală, (adică în anii 2016 şi 2017), Liceului ”Oltchim” i-au fost alocaţi de la bugetul local 378.000 lei pentru diverse cheltuieli curente şi reparaţii necesare. Prin analogie, putem spune că în anii care au trecut de la luarea acestei măsuri, am făcut la bugetul local o economie de aproximativ aceeaşi valoare, cu care, de exemplu, au fost finanţate lucrările de anul trecut de la Şcoala ”Waldorf” (reparaţii parter, holuri şi săli de clasă), de la Grădiniţa ”Cozia” (reparaţii instalaţii termice şi igienizări) şi de la Colegiul Naţional ”Mircea cel Bătrân” (reparaţii la acoperişul imobilului din strada Popa Şapcă).

Orice alte discuţii pe marginea acestui subiect sunt de prisos, indiferent cât le-ar împăna cu texte colorate strident şi oricât de mult le-ar promova - la ordin! - mica armată de postaci.

Mircia Gutau, primarul municipiului Ramnicu Vâlcea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe