Mircia Gutău: Legătura Râmnicului de viitoarea autostradă Piteşti-Sibiu va fi finanţată din fonduri guvernamentale

miercuri, 24 martie 2021

 

Un fost director de liceu tehnologic mă critică pentru că nu aş fi interesat de realizarea şoselei de legătură dintre Râmnicu Vâlcea şi viitoarea autostradă Piteşti - Sibiu. Numai că, în dorinţa de a inventa acuze cu orice preţ (are probabil normă de postări pe Facebook), fostul cadru didactic se face că nu cunoaşte mai multe aspecte elementare pentru oricine se pretinde intelectual.

Printre care, de exemplu, faptul că o astfel de lucrare de infrastructură, care afectează două judeţe (Vâlcea şi Argeş) şi numeroase localităţi, se face în urma unui studiu de fezabilitate; cine ar trebui să plătească şi cum s-ar repartiza costurile formidabile ale acestui studiu?

Această şosea de legătură presupune sute de exproprieri pentru eliberarea terenului pe care urmează să fie construită; cum se stabileşte şi cine ar achita costul despăgubirilor care însumează valori uriaşe?

Orice lucrare de acest gen proiectată şi realizată în regie proprie de UAT-uri cu dimensiuni, posibilităţi financiare şi interese foarte diferite este sortită, chiar de la început, eşecului!

Toate aceste aspecte au fost printre cele pe care le-am semnalat, în repetate rânduri, Ministrului Investiţiilor şi Proiectelor Europene şi altor oficiali guvernamentali, atât în discuţiile pe care le-am avut direct, cât şi în cadru instituţional, prin intermediul Asociaţiei Municipiilor din România. Ca urmare şi a acestor semnale, la nivel central s-a luat decizia ca drumul expres care va lega Râmnicu Vâlcea de autostrada A1 Bucureşti – Piteşti – Sibiu prin nodul de la Tigveni să fie finanţat, aşa cum era şi firesc, din fonduri guvernamentale prin Programul Naţional de Relansare şi Rezilienţă.

În ceea ce îl priveşte pe fostul director de liceu tehnologic, cred că nu e cazul, totuşi, să am prea mari pretenții de la el doar aducându-mi aminte de ”performanţele” sale manageriale din ultimii ani de mandat în urma cărora elevii care treceau examenul de Bacalaureat puteau fi număraţi pe degetele unei singure mâini.

Mircia Gutău,

Primar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe