Deputatul PSD Ovidiu Popa vrea îmbunătățirea circulației autovehiculelor pe drumurile publice

duminică, 21 martie 2021

 

Zilele trecute, deputatul PSD Ovidiu Popa a depus la Parlament un proiect de lege pentru modificarea Legii nr. 198 din 9 iulie 2015 privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 7/2010 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 43/1997 privind regimul drumurilor.

În expunerea de motive se arată: „Modificarea articolul 27 din Legea privind regimul drumurilor are ca obiectiv sincronizarea noţiunilor tehnice referitoare la amplasarea mijloacelor de publicitate pe drumurile publice din România. în prezent, alineatele articolului 27 conţin noţiuni diferite cu privire la amplasarea mijloacelor de publicitate. Noua formă a legii îşi propune să ofere textului legislativ mai multă claritate terminologică, ca parte a procesului complex prin care statul se angajează să asigure condiţii de siguranţă pe drumurile publice. Spaţiile publicitare nu trebuie să împiedice sub nicio formă vizibilitatea şoferilor pe drumurile din România, siguranţa circulaţiei fiind prioritară pentru autorităţile publice.

Aşadar, este interzisă amplasarea mijloacelor de publicitate sau reclamă în curbe şi în intersecţiile la nivel ale căilor de comunicaţie, în ampriză şi în zonele de siguranţă, precum şi pe suprafeţele de teren destinate asigurării vizibilităţii în curbe şi în intersecţii. De asemenea, pentru siguranţa circulaţiei, se interzice amplasarea de panouri publicitare la anumite distanţe de centrul intersecţiei şi a obturării vizibilităţii indicatoarelor. Drumurile publice din România reprezintă o componentă principală a sistemului naţional de transport şi constituie obiectul exclusiv al proprietăţii publice”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe