Deputatul Ana Loredana Predescu sustine alocarea unui procent de 10% din fondurile nerambursabile alocate României prin Planul de Redresare și Reziliență pentru EDUCAȚIE

miercuri, 3 martie 2021
⚠ Dezbaterea privind construcția Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) a ajuns și în Comisia pentru învățământ, la Camera Deputaților.
⚠ Așa cum și domnul Președinte Iohannis a afirmat că putem aduce școlile în secolul XXI, prin fondurile europene din PNRR, am susținut alocarea unui procent de 10% din fondurile nerambursabile alocate României prin acest Plan pentru EDUCAȚIE.
✅ O alocare de 10% înseamnă aproximativ 1,4 miliarde de euro sau aproximativ 7 miliarde de lei, fonduri nerambursabile pentru Educație.
✅ Alocarea pe care am susținut-o se circumscrie celor 4 priorități pe care le-am asumat la începutul acestui mandat de deputat, banii fiind destinați către:
1. Asigurarea transportului gratuit pentru elevii care nu se pot școlariza în localitățile din care provin, fapt ce ar contribui la diminuarea abandonului școlar.
2. Introducerea orelor de educație antreprenorială în școlile de arte și meserii ar putea genera apariția unor mici afaceri, de care economia are nevoie.
3. Introducerea orelor remediale în școli, cu precădere pentru elevii claselor I - IV, a VIII-a și a XII-a este absolut necesară pentru a asigura un nivel de pregătire direct proporțional cu programa școlară.
4. Digitalizarea educației. Mediul online a fost o soluție temporară, însă, limitele capabilităților tehnice au făcut chiar și educația online să fie inaccesibilă unor elevi sau profesori. Acest lucru nu mai poate continua.
PNRR ar putea fi un real sprijin pentru învățământ, pentru elevi, pentru profesori, dar și pentru țară, dacă alocările se realizează ținând cont de beneficiile pe care aceste investiții le vor genera în viitor. Educație înseamnă evoluție, progres, prosperitate.
Prin urmare, voi urmări cu atenție dezbaterile ulterioare și forma finală pe care o va avea PNRR și voi interveni de fiecare dată când vor exista derapaje sau argumente împotriva investițiilor reale pentru dezvoltare sustenabilă.
Sper, de această dată, să fie ascultate și vocile profesorilor, ale părinților, și mai ales ale elevilor, deoarece aceștia sunt beneficiarii acestor oportunități.
Deputat Ana Loredana Predescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe