Cum verificăm dacă uleiul de măsline este autentic?

sâmbătă, 27 martie 2021

 

Uleiul de măsline este un produs caracteristic pentru locuitorii din Italia. Orice italian consumă între 12 și 14 litri de ulei de măsline pe cap de locuitor anual.  

Dacă ar fi să facem o comparație, restul oamenilor consumă sub un litru pe cap de locuitor anual.  

Am putea spune că uleiul de măsline este un simbol pentru toate regiunile Italiei, el fiind singurul care leagă toate aceste regiuni, indiferent de produsele culinare tradiționale din fiecare regiune. 

Uleiul de măsline poate fi folosit pentru o gamă foarte variată de preparate precum salate pâine paste fructe de mare sau chiar carne de vită la grătar.  

În continuare vom încerca să vă sfătuim cum să alegeți un ulei de măsline autentic italian.

Aproape toate uleiurile de măsline din Italia sunt de calitate, chiar dacă unele dintre ele nu sunt produse acolo. Italia este cel mai mare producător de ulei de măsline din lume și în același timp un intermediar care cumpără cantități destul de mari din zonele Mării Mediteraneene, pe care le îmbuteliază ulterior în Italia. ,

Cu toate că Italia nu reușește să satisfacă propriul consum intern de ulei de măsline, ea totuși exportă ulei de măsline în întreaga lume. Partea bună este că Italia respectă reglementările ce definesc clasificările uleiului de măsline.

De aceea, un ulei de măsline autentic italian este de obicei extravirgin. Astfel, primul sfat în alegerea unui ulei de măsline autentic italian este ca pe etichetă să apară mențiunea extravirgin. De asemenea, este important să apară și înscrisul made in Italia sau produs în Italia, ca o măsură suplimentară.

Este indicat ca pe etichetă să apară și regiunea geografică italiană unde a fost fabricat uleiul. O regiune foarte cunoscută pentru producția de ulei de măsline este Puglia.

Aici există peste 60 de milioane de măslini, iar această regiune este cea mai mare regiunea unde se produce ulei de măsline din lume. Aici se produce ulei de măsline încă din timpurile Imperiului Roman.

De asemenea, Sicilia este o altă regiune geografică din Italia unde se produce ulei de măsline de calitate. Alte regiuni consacrate pentru producția de ulei de măsline sunt în Campania, lângă Napoli sau Liguria, lângă Genova și nu în ultimul rând, chiar la Genova. 

Și în Toscana se produc unele dintre cele mai populare uleiuri de măsline din lume. În această zonă există mai mult de 100 de specii de măslini. 

Prin urmare, acest ulei este foarte diversificat, de multe ori fiind un amestec între mai multe uleiuri. Un ulei de măsline autentic italian trebuie să fie fin, moale la gust dar complex și stratificat din punct de vedere al aromei. Alegerea tipului de ulei depinde în cele din urmă de gustul personal al fiecăruia. 
beneficiile uleiului de masline

Beneficiile uleiului de masline sunt in stransa legatura cu calitatea acestuia si de aceea, un ulei de masline autentic, iti ofera mult mai multe avantaje decat unul foarte procesat, care nu are nicio legatura cu reteta de baza.

De aceea, este indicat să fie testate mai multe tipuri de ulei din mai multe regiuni pentru a observa care este acela pe placul dumneavoastră. 

O altă modalitate de a obține un ulei de măsline autentic italian este acela de a fi cumpărat direct de la sură. Un ulei autentic de calitate ar trebui să ofere, atunci când este gustat, o anumită căldură care poartă denumirea de pișcătura măslinei. Acesta este un indicator al prospeţimii și calității produsului. 

În schimb cumpărarea de uleiuri prea vechi este o greșeală pentru că uleiul de măsline nu este foarte rezistent în timp. Uleiul de măsline extravirgin este prin lege un ulei sută la sută esență proaspătă și nu poate fi conservat foarte mult timp. De aceea este important să ne uităm la data de recoltare. în încheiere vă recomandăm să cumpărați doar ulei de măsline autentic italian cu specificațiile de origine.

Iubitorii de produse italiene pot gasi cel mai mare supermarket de produse autentice italiene pe Supermercato.ro si la urmatoarele adrese:

Valcea

SuperMercato Piata Nord:

Str. Matei Basarab, Piața Nord pe rotondă.

Program de lucru:

Luni-Vineri: 08:30-19:30

Sambata-Duminica: 09:00-18:00

Numar de telefon: 0738.011.110

SuperMercato Ostroveni 2:

Bulevardul Tineretului, Ostroveni, langa Banca Transilvania

Program de lucru:

Luni-Vineri: 08:30-19:30

Sambata-Duminica: 09:00-18:00

Numar de telefon: 0738.011.112

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe