Cum să organizezi o grădină prietenoasă pentru copii?

vineri, 26 martie 2021

 

Grădina este de cele mai multe ori locul în care copii nu au acces. Din teamă că cei mici ar putea face stricăciuni mulți adulți îi privează pe pitici de timp de calitate petrecut în grădină.
Cu puţină voinţă spaţiul poate fi împarţi şi poate deveni oază de relaxare a celui mic în sezonul cald. Hai să vedem câteva trucuri care ajută la optimizarea şi împărţirea corectă a spaţiului din grădină de flori.
Căsuţa de grădină - zona centrală pentru prichindei
Ca piticul să nu acapareze tot spațiul se poate realiza o împărțire genială, prin integrarea unei piese cheie: căsuţa de grădină copii. Cel mic va știi că aceea este zona lui, că se poate desfășura cum își dorește în interior şi în jur. Căsuţele de grădina prevăzute cu scaune exterioare, oferă posibilitatea celui mic să se joace alături de prieteni în jurul acesteia. Având un spațiu propriu, copilul nu va fi tentat să exploateze sau să alerge haotic printre flori si ierburi aromatice. Își va concentra atenția în jurul acesteia. Fie că alegi o căsuţă simplă realizată din lemn, fie că selectezi o căsuţă de grădină pentru copii cu tobogan, piticul va aprecia locul său de joacă.
Pentru că activitatea să nu fie plictisitoare în jurul căsuţei pot fi montate diferite accesorii. Morile de vânt, statuetele decorative pentru grădină pot fi captivante pentru cei mici. Integrarea lor în jurul casei din grădină poate fi o idee inspirantă. Pe lângă efectele educative, astfel de elemente pot fi vedetele unor jocuri captivante.
Dacă ai stabilit locul perfect pentru casuță şi ai accesorizat optim împrejurimile acesteia, poți lua în calcul realizarea unei cărări de piatră. Având o cărare asemeni celeia din Vrăjitorul din Oz şi o casa lui, prichindelul nici nu va mai fi tentat să calce sau să rupă florile.
Trebuie să reţii că petrecerea timpului în aer liber aduce numeroase beneficii, în afară de avantajele ce țin de sănătate, grădină de flori permite prichindeilor să observe, să analizeze, să observe natura şi să se bucure de frumusețea ei. Cum știi pe lângă parfumul delicat al trandafirilor şi pe lângă culorile vii ale panseluţelor, bujorilor or ale petuniilor, în grădina avem mereu musafiri neaşteptaţi. Observarea fluturilor, a albinelor, a insectelor şi a păsărilor îi ajută pe cei mici să se învețe.
Sursa de imagine:
Fotosr52 / Shutterstock.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe