Cum îţi alegi un apartament atunci când vrei să te muţi în locuință nouă?

sâmbătă, 27 martie 2021

 

Agentul tău imobiliar şi-ar dori, de asemenea, să îţi înțeleagă lista cu priorități. Înțelegerea caracteristicilor înseamnă cel mai mult, pentru că  ajută la eliminarea imobilelor care nu sunt potrivite pentru tine.

Iată câteva aspecte de care trebuie să ţineţi cont când achiziţionaţi un apartament

1. Locaţia

Caută acces ușor la drumurile principale și verifică fluxul de trafic. Cumpărătorii doresc să găsească un apartament într-un oraş frumos, curat, cu atracţii turistice şi zone de recreere, şi în special, locaţia acestuia să permită accesul ușor la locurile pe care le frecventează cel mai des, cum sunt munca, școala, supermarketurile, parcuri, etc.

Amplasarea locuinței în cartier este, de asemenea, importantă pentru mulți oameni. Unii oameni preferă ca apartamentul să fie în apropierea zonelor importante de interes, în timp ce alţii preferă să fie departe zonele puternic dezvoltate. Îți poţi găsi apartamentul ideal cu ajutorul unui agent imobiliar, care să îndeplinească toate aceste criterii.

2. Suprafaţa apartamentului

În funcţie de bugetul pe care îl aveţi, este indicat să comparaţi preţurile înainte de achiziţie, şi să ţineţi cont de suprafaţa apartamentului, dar şi al camerelor, holurilor şi balconului. Este important să aveţi în vedere că suprafaţa apartamentului include şi aceste spaţii. Nu uitaţi de locul de parcare. Aflaţi dacă proprietatea pune la dispoziţie astfel de spaţii.

3. Numărul de dormitoare

Fiecare familie va avea o idee despre câte dormitoare și-ar dori. Majoritatea oamenilor vor un apartament cu două camere, iar dacă au copii, numărul acestora crește.

Un dormitor suplimentar se folosește adesea ca birou sau cameră de joacă pentru copii. Multe hobby-uri pot necesita spațiu de lucru și depozitare pentru consumabile, iar un dormitor suplimentar servește bine acestui scop, de aceea pentru un plus de confort, e recomandat să alegeţi apartamente cu mai mult de două camere.

4. Numărul băilor

Decideți din timp câte băi preferați. Apartamentele mai vechi ar putea avea o singură baie, iar cumpărătorii vor căuta deseori modalități de a adăuga alta.

Dacă există o singură baie, asigurați-vă că sunteţi total de acord cu acest lucru, dacă achiziţionaţi locuinţa pentru termen lung.

5. Amenajarea bucătăriei

Bucătăria pare să fie cu adevărat inima casei. Aici se găteşte mâncare excelentă pentru familia și prietenii care se adună acolo.

Fiți sigur dacă doriţi o bucătărie open-space. Acest tip de bucătărie oferă mai mult spaţiu, şi nu vă vă izolează de restul familiei când gătiţi, însă această opţiune o recomandăm, în special, pentru persoanele care nu gătesc zilnic mâncare cu miros foarte puternice. Deşi tehnologia în materie de hote a evoluat, este posibil să nu elimine mirosul de mâncare în totalitate.

6. Vârsta casei şi finisajele acesteia

Dacă alegeţi un apartament nou, acest lucru vă oferă ocazia să vă alegeţi finisajele şi calitatea acestora. Un apartament nou vă garantează, totodată, şi o rezistenţă mult mai mare pe termen foarte lung.

Dacă sunteţi deschişi pentru a vedea oferte de apartamente mai vechi, care pot fi la un preţ mai mic, este bine să aveţi în vedere că unele dintre le pot necesita mai multe reparații și îmbunătățiri. Asigurați-vă că aveți timp, înclinație pentru astfel de proiecte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe