|joi, mai 26, 2022
  • Follow Us!

Bică Virgil: Toate contractele cu CET GOVORA sunt adjudecate în SEAP, în deplină transparență 

CET-GOVORA-1-300x227

Mai multe ziare si site-uri de stiri nationale l-au facut, zilele acestea, personaj principal pe afaceristul valcean Ilie Virgil Bica despre care au scris ca deruleaza afaceri dubioase si imorale cu CET Govora. Bica a reactionat si prin avocatul firmei (ajuns consilier personal al unuia dintre cei mai importanti oameni din statul roman) a transmis un drept la replică:

Conotaţile articolului dvs., care ar sugera elemente de nelegalitate ale contractelor încheiate între societatea BICA SRL şi CET GOVORA SA, vă aducem la cunoştinţă că toate aceste contracte sunt contracte de achiziţie publică, adjudecate pe SEAP unde se respectă principiile de transparenţă, concurenţă şi eficacitate a cheltuielilor. Mai mult de atat, există un dublu control al acestor proceduri deoarece societatea CET GOVORA SA se află în procedură de reorganizare judiciară şi toate aceste achiziţii au fost verificate şi de către Administratorul Judiciar, EUROINSOL.

În ccea ce priveşte afirmaţia din articol cum că ar exista un litigiu cu CET GOVORA SA cu privire la licitaţia organizată de Agenţia Naţională de Resurse Minerale la care am participat în concurenţă cu mai mulţi operatori economici, printre care şi CET GOVORA SA, este total neadevărată deoarece litigiul despre care faceţi vorbire are ca părţi litigante Societatea CET GOVORA şi ANRM Bucureşti, nicidecum societatea noastră, noi primind licenţa de exploatare pt. cariera respectivă deoarece societatea CET GOVORA, datorită stării de insolvenţă, pe criteriul de eligibilitate/solvabilitate din procedură, a fost depunctată de către organizator.

Referitor la afirmaţia dvs. cu privire la existenţa unei stări de incompatibilitate cu fosta mea soţie, cu sugerarea săvarşirii unor infracţiuni de corupţie, considerăm că aceasta excede dreptului la informare întrucat toate aceste elemente fac trimitere directă la viaţa noastră privată, îndepărtandu-se de o conduită jurnalistică potrivită Codului de Etică şi Deontologie Profesională.

Leave a Response