|sâmbătă, ianuarie 22, 2022
  • Follow Us!

Valcea: Incă două cazuri de infecție cu SARS-CoV-2 (tulpina B.1.1.7 – Marea Britanie) 

covid-19-360x229

Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică, pe teritoriul județului Vâlcea, de la începutul pandemiei și până în prezent, au fost confirmate 11.174 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2.

Vă comunicăm că la nivelul județului Vâlcea au fost confirmate încă două cazuri de infecție cu SARS-CoV-2 (tulpina B.1.1.7 – Marea Britanie). Persoanele nu au istoric de călatorie în Marea Britanie, una din persoane fiind contact direct cu unul din cazurile identificate anterior, iar cealaltă persoană este beneficiară a aceluiași centru rezidențial (internată într-o unitate sanitară din județ). Pentru aceste persoane, DSP Vâlcea a efectuat anchetele epidemiologice si a emis deciziile de izolare. De asemenea, în cursul acestei săptămâni, DSP Vâlcea a efectuat două controale în centrul rezidențial, unde s-au făcut recomandări privind limitarea infecțiilor cu SARS-CoV-2. Starea de sănătate a persoanelor este stabilă, una din persoane fiind monitorizată la domiciliu de către medicul de familie, iar cealaltă este monitorizată de către personalul medico-sanitar. Deși este internată în spital, menționăm că a doua persoană este monitorizată pentru o altă afecțiune care nu este asociată infecției cu SARS-CoV-2.

În prezent, în unitățile sanitare dedicate din județul Vâlcea se află internate 88 de persoane confirmate pozitiv, starea de sănătate a acestora fiind următoarea: 6 sunt asimptomatice și cu forme ușoare ale infecției, 76 au forme medii și 6 sunt internate în secția ATI.

În acest moment, în județ, sunt 14 focare de SARS-CoV-2, în centre rezidențiale, unități sanitare, la agenți economici și în cadrul instituțiilor publice.

În ultimele 24 de ore au fost internate în spitalele din Vâlcea două persoane confirmate pozitiv cu virusul SARS-COV-2.

Numărul persoanelor declarate vindecate până acum este de 7.826 din cele internate în unități sanitare de la începutul pandemiei.

În județ, în baza definiției de caz, a protocolului medical și a codului de caz atribuit de către DSP Vâlcea, până la această dată, au fost realizate 43.904 de teste prin tehnica RT-PCR. De asemenea, conform raportărilor laboratoarelor de analize, au fost recoltate, în regim screening și contra cost, 30.643 de teste în vederea identificării virusului SARS-CoV-2. În total au fost realizate 74.547 de teste în județul Vâlcea.

În baza Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, Direcția de Sănătate Publică Vâlcea a emis, în ultimele 24 de ore, 25 de decizii de izolare și 20 de decizii de carantină, în prezent, 343 de persoane aflându-se în carantină la domiciliu sau la locația declarată și 232 de persoane se află în izolare (anchetă epidemiologică – decizie de prelungire a izolării la domiciliu).

Menționăm ca datele sunt în continuă dinamică.

Având în vedere numărul crescut de persoane confirmate cu virusul SARS-CoV-2 a căror stare de sănătate a necesitat internarea în unitățile sanitare de pe teritoriul județului Vâlcea, recomandăm cetățenilor precauție, evitarea spațiilor aglomerate și a deplasărilor inutile, spălarea/ dezinfectarea cât mai frecventă a mâinilor și purtarea măștii de protecție.

Reamintim cetățenilor că Ministerul Afacerilor Interne a operaționalizat, începând cu data de 04.07.2020, o linie TELVERDE (0800800165) la care pot fi sesizate încălcări ale normelor de protecție sanitară. Apelurile sunt preluate de un dispecerat, în sistem integrat, și repartizate structurilor teritoriale pentru verificarea aspectelor sesizate.

De asemenea, informăm că Direcția de Sănătate Publică a pus la dispoziția cetățenilor următoarele numere de telefon, care pot fi apelate pentru obținerea de informații legate de COVID-19 și de măsurile care se aplică în această perioadă:

  • CALL CENTER – 021 414 44 50 – program Luni – Duminică 08:00 – 22:00;
  • 0758 061 438 (disponibil non-stop);
  • 0250 747 720, cu program de funcționare: Luni – Joi 08:30- 16:30 și Vineri  08:30 – 14:00.

 

Leave a Response