|sâmbătă, ianuarie 22, 2022
  • Follow Us!

Vaccinarea populației ar putea deveni obligatorie în România 

shutterstock_1730302936-525x350

În proiectul de buget pentru acest an al Ministerului Sănătății se regăsește un paragraf conform căruia există intenția unui act normativ ce prevede vaccinarea obligatorie a populației.

Prevederea apare la categoria „priorități strategice”

 

„ (…) Demersuri pentru adoptarea Legii vaccinării, care va cuprinde obligativitatea vaccinării populaţiei, dar şi obligaţia autorităţilor, în primul rând a Ministerului Sănătăţii, de a desfăşura campanii de informare, de a asigura aprovizionarea cu vaccinuri, de a garanta calitatea şi siguranţa vaccinării conform standardelor europene. În cadrul Legii vaccinării va fi stabilită şi obligaţia Ministerului Sănătăţii de a elabora şi aplica un plan multi-anual de vaccinări şi implicit, un plan multi-anual de achiziţii de vaccinuri”, se arată în documentul Ministerului Sănătății, citat de Adevărul.ro.

În acest context, ministerul de resort ar urma să stabilească un calendar de vaccinare și să înceapă să achiziționeze serurile.

Prima oară, Legea Vaccinării a fost trimisă în Parlament în 2017 de către Guvernul Tudose. Aceasta a fost adoptată de Senat, dar se află în dezbatere la Camera Deputaților.

Leave a Response