Transalpina, pârtia magică din România pe care toți turiștii se înghesuie. Aici trebuie să schiezi și tu

sâmbătă, 13 februarie 2021
Pârtia magică din România pe care toți turiștii se înghesuie. Aici trebuie să schiezi și tu
Tot mai mulți turiști aleg să meargă pe pârtia magică din România. În momentul de față, reprezintă cel mai uimitor domeniu schiabil. Cei care se ocupă de promovarea turismului, au introdus la rândul lor în ofertă, această pârtie de schi.

Pârtia magică din România care a devenit preferata schiorilor

Domeniul schiabil Transalpina – Voineasa a devenit preferata românilor. Aflată în județul Vâlcea, la Vidra – Obârșia Lotrului, mulți împătimiți de schi iau cu asalt pârtia. Aceasta a intrat inclusiv în atenția promotorilor de călătorii. Administratorii învață repede din greșeli, exploatând la maxim potențialul zonei. La o săptămână de la inaugurare, în cadrul petrecerii, restricțiile au fost respectate doar într-o oarecare parte. Administratorii speră ca în următoarele două luni, pârtia să fie la fel de plină ca și în prima săptămână. Weekendul acesta va începe în forță cu muzică asigurată de DJ Bobby White și muzică techno.

Un blog de turism a realizat chiar și o filmare și imagini care au fost ulterior distribuite pe rețelele de socializare. Scopul acestora este de a demonstra că domeniul este cel mai magic și este pus la dispoziția iubitorilor de sport al anotimpului alb.

„Am admirat minute întregi această panoramă superbă. Noi ne-am îndrăgostit. Elveţia, Austria? Nu! Probabil cea mai spectaculoasă staţiune de schi din România, cel puţin din punct de vedere al cadrului natural: bine te-am găsit, Domeniul schiabil Transalpina – Voineasa!”, au recunoscut reprezentanţii „Dream Exeperiences” când au dat cu ochii de pârtiile de lângă Lacul Vidra.

Prezentarea domeniului este la rândul ei, de poveste

Prezentarea a fost făcută pe măsura domeniului, fiind atât în limba română cât și în cea engleză.

„O super experienţă pe unul dintre cele mai spectaculoase domenii de schi din România, cel puţin din punct de vedere al peisajului. Vezi şi tu cum arată Domeniul Schiabil Transalpina Voineasa şi urmăreşte postările noastre pentru mai multe detalii legate de fiecare destinaţie în parte. Câteva detalii tehnice de aici: trei pârtii deschise – gondolă, teleschi 1, teleschi 2; cea mai lungă pârtie aproximativ 3 km  – gondolă + teleschi 1 -, coborâre de la 1974 m la 1320. Căi de acces: 1. dinspre Petroşani – Obârşia Lotrului – Domeniul Schiabil Transalpina – 37 km, aproximativ o oră; până la Jieţ drumul este foarte ok, iar apoi urmează o porţiune provocatoare cu multe gropi; drumul este curăţat frecvent; 2. dinspre Râmnicu Vâlcea / Sibiu – Brezoi – Voineasa – Domeniul Schiabil Transalpina – 70 km, o oră 20 minute din Brezoi.

Servicii de: parcare – 20 lei / zi; încheiere echipament, şcoală de schi; zone cu mâncare şi băuturi. Costuri: o urcare cu telecabina costă 25 lei/adult, iar dacă doreşti să schiezi, preţurile sunt următoarele: adult o zi – 110 lei, Elev (7 – 14 ani) – 65 lei, iar pentru copii sub 7 ani – 25 lei! Rezervaţi din timp cazare, opţiunile nefiind foarte multe. Exemple de unităţi de cazare aproape de pârtie (netestate personal): Hotel Alpin, Hanul Haiducilor, Pensiunea Transalpina Lac, Pensiunea Vânătorul, Vile Enduro, Vila Răzvan şi Vidra (ultimele două se închiriază integral). Atenţie! Fiecare zi de marţi e destinată reviziilor tehnice!”, precizează cei de la Dream Experiences.

Deși mai mulți turiști au întâmpinat probleme din punctul de vedere al calității pârtiilor, administratorii promit să ia măsuri.

Sursa: https://playtech.ro/stiri/partia-magica-din-romania-pe-care-toti-turistii-se-inghesuie-aici-trebuie-sa-schiezi-si-tu-278971

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe