Sparle si soparle, 25.02.2021

joi, 25 februarie 2021
  • Se aude că vâlceanul liberal Gheorghe Ioniță ar fi demisionat de la Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare, unde ocupa funcția de președinte de la începutul lui 2020. Acesta a fost și subsecretar de stat, pe perioada activării sale în comisia respectivă. Mai nou, funcția a revenit unui membru USR-PLUS, Marian Ciurea Ercău, dar „piticul atomic” Ioniță și-a prezentat singur demisia dinainte. Însă există și o parte mai „plăcută” a lucrurilor: Gheorghe Ioniță are mai mult timp să se ocupe de activitatea de cercetare din cadrul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice și Izotopice Vâlcea.

 

  • La data de 10 februarie, pe rolul Tribunalului Vâlcea a fost înregistrat Dosarul nr. 443/90/2021, în care se va judeca cererea primarului din Berbești, Milorad Cumpănășoiu (în calitate de contestator) și Agenția Națională de Integritate (în calite de intimat) de anulare a unui act administrativ. Vom urmări cu MARE ATENȚIE desfășurarea procesului și vom ține la curent opinia publică. La începutul acestei luni, Agenţia Naţională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate în cazul primarului orașului Berbești, Milorad Cumpănășoiu. Astfel, în perioada 10 iunie 2017 - 10 mai 2018, a exercitat simultan cu funcţia de consilier local şi funcţiile de director şi manager în cadrul unei societăţi comerciale (Direcția Exploatării Miniere Berbești), al cărei acţionar unic este Consiliul Judeţean Vâlcea. Concret, Milorad Cumpănășoiu a încălcat dispoziţiile art. 88, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003, art. 88, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia „funcţia de consilier local sau consilier judeţean este incompatibilă cu: funcţia de director, manager la societăţile reglementate de Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, de interes judeţean ori înfiinţate sau aflate sub autoritatea consiliului judeţean, în cazul consilierului local”.

 

  • În calitate de președinte al Grupului Parlamentar de Prietenie dintre România și India, senatoarea liberală Claudia Banu s-a întâlnit cu Ambasadorul Indiei în România, Albania și Moldova, domnul Rahul Shrivastava. „În cadrul discuțiilor, am subliniat potențialul de cooperare dintre România și India, atât la nivel politic, parlamentar, educațional, cultural, cât și la nivel economic prin organizarea de întâlniri și evenimente bilaterale. În opinia mea, România poate să devină un hub pentru investiții în cadrul Uniunii Europene”, a spus senatoarea Claudia Banu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe