Reprezentantii HORECA din Ramnicu Valcea îi vor actiona in instanta pe voceprimarul Virgil Pirvulescu si consilierii locali PNL si USR

joi, 11 februarie 2021

Consilierii PNL si USR din Consiliul Local Ramnicu Valcea au blocat un proiect de hotarare initiat de primarul Mircia Gutau, prin care sectorul HORECA din municipiu beneficia de unele facilitati fiscale. Reprezentantii mai multor societati comerciale din domeniu au transmis catre CL o notificare prealabila, in care mentioneaza: ne vedem nevoiți, să acționăm în instanță Consiliul Local (nr - pe consilierii PNL si USR care au blocat Hotararea de Consiliu Local si care vor raspunde patrimonial!), în situația în care nu se vor lua măsuri necesare acordării unor șanse de redresare economică a operatorilor economici care au fost și sunt afectați de efectele crizei SARS –CoV -2.

CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI RÂMNICU VÂLCEA

    Str. General Praporgescu, nr. 14

Subscrisele: Societatea CASEY CONSTRUCT SRL prin reprezentant legal Rădulescu Alin, cu sediul social în Municipiul Râmnicu Vâlcea, strada Știrbei Vodă, nr. 160-162; Societatea MAROTIS SRL prin reprezentant legal Aspru Marius, cu sediul social în Municipiul Râmnicu Vâlcea, Calea București; Societatea CORILUC SRL prin reprezentant legal Niță Lucian, cu sediul în Municipiul Râmnicu Vâlcea, strada Râureni; Societatea LUCICORICOM SRL prin reprezentant legal Niță Lucia, cu sediul social în Râmnicu Vâlcea, strada Râureni, județul Vâlcea; Societatea RAZEXIM SRL prin reprezentant legal Pruteanu Bogdan, cu sediul social în Râmnicu Vâlcea, strada Nicolae Titulescu, în temeiul Legii nr. 554/2004 privind contenciosul administrativ, cu modificările ulterioare, formulăm prezenta:

                                                 PLÂNGERE PREALABILĂ

Prin care solicităm adoptarea unei hotărâri de Consiliu Local privind acordarea unei facilități fiscale, așa cum este reglementat prin art. 15 din O.U.G. nr. 181/2020 privind unele măsuri fiscal- bugetare, pentru modificarea și completarea unor acte normative, precum și pentru programarea unor termene, pentru următoarele:

                                          MOTIVE

Criza generată de pandemia de COVID -19 care s-a declanșat într-un timp relativ scurt a impus luarea unor măsuri care au avut ca efect închiderea în diferite grade a activităților economice. Astfel, industria HoReCa este printre cele mai afectate de pandemia de COVID -19, întrucât a fost vizată de restricțiile impuse de autorități, atât în perioada stării de urgență, cât și în perioada stării de alertă, stare care se menține și în prezent, neexistând o certitudine privind încetarea acestei stări, având în vedere numărul de cazuri de infectare cu noul coronavirus, care se schimbă de la o zi la alta.

Pe fondul restricțiilor impuse gradual de autorități, urmare a acestei pandemii, acest sector al economiei este pus în imposibilitatea de a supraviețui fără ajutor financiar din partea statului,   atât pentru salvarea afacerii cât și pentru păstrarea angajaților.

În acest sens, după cum bine cunoașteți, Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 181/2020 privind unele măsuri fiscal-bugetare, pentru modificarea și completarea unor normative, precum și pentru prorogarea unor termene, a dat posibilitatea Consiliului Local de a stabili printr-o hotărâre procedura de acordare a unor facilități fiscale unor obligații bugetare, datorate bugetului local de către contribuabilii de pe raza unității administrativ –teritoriale, măsuri benefice pentru mediul de afaceri, în contextul în care pandemia de COVID -19 a generat dificultăți de natură financiară.

Am sesizat, domnilor consilieri locali, că o astfel de inițiativă privind acordarea unor facilități fiscale reglementate de O.U.G. nr. 181/2020 a fost elaborată, printr-un proiect de hotărâre, proiect ce a fost pe site-ul instituției Primăriei municipiului Râmnicu Vâlcea, și care ar fi trebuit adoptat până la data de 2 decembrie 2020, însă, până în prezent nu ați adoptat o hotărâre în sensul acordării unor facilități fiscale conform actului normativ menționat.

Față de această situație de fapt, dorim să atragem atenția că o astfel de hotărâre nu reprezintă decât un instrument care să protejeze mediul de afaceri din municipiul Râmnicu Vâlcea de dificultățile financiare cu care ne-am confruntat și cu care ne confruntăm în continuare, ținând cont că prin instituirea stării de urgență și ulterior a stărilor de alertă, urmare a efectelor pandemiei, au fost luate măsuri prin care ne-a fost afectată grav activitatea.

De asemenea, dorim să atragem atenția că industria HoReCa din municipiul Râmnicu Vâlcea reprezintă un vector important în dezvoltarea economică a municipiului, iar prin neadoptarea unor măsuri fiscale în sensul celor prevăzute de O.U.G., nr. 181/2020, ați dat dovadă  că nu există deschidere și susținere pentru mediul economic.

Astfel, domnilor consilieri locali, apelăm la buna - credință    în ceea ce privește acordarea unor măsuri de stimulare a operatorilor economici din domeniul HoReCa din municipiul Râmnicu Vâlcea, care nu face altceva decât să contribuie la supraviețuirea și relansarea acestui sector, prin salvarea de la faliment a unui număr important de operatori economici, dar și a locurilor de muncă   generate de aceștia, cu atât mai mult cu cât Guvernul, prin adoptarea O.U.G. nr. 181/2020 a dat posibilitatea autorităților publice locale de a întreprinde măsuri în acest sens.

În cazul în care nu dați dovadă de deschidere și susținere pentru acest domeniu, având în vedere că prin neadoptarea unor măsuri fiscale posibile urmare a O.U.G. nr. 181/2020, există consecințe negative în sensul că, nereducerea sarcinii fiscale, în contextul măsurilor de restricționare    a desfășurării   activității,  poate conduce, așa cum am arătat, la intrarea în faliment a operatorilor economici din domeniul HoReCa și implicit la reducerea numărului de locuri de muncă din domeniu, ne vedem nevoiți, să acționăm în instanță Consiliul Local, în situația în care nu se vor lua măsuri necesare acordării unor șanse de redresare economică a operatorilor economici care au fost și sunt afectați de efectele crizei SARS –CoV -2.

 

Societatea CASEY CONSTRUCT SRL –Rădulescu Alin

Societatea MAROTIS SRL –Aspru Marius

Societatea CORILUC SRL –Niță Lucian

Societatea LUCICORICOM SRL –Niță Lucia                               

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe