Profesoara care și-a abandonat fetița de 5 zile în scara unui bloc, în Vâlcea, a născut-o pe micuță în mașină, de frica soțului care nu mai voia copii

joi, 18 februarie 2021

Un bebeluș de doar 5 zile a fost găsit abandonat în scara unui bloc, pe 12 februarie, în Râmnicu Vâlcea. Mama s-a prezentat la Poliție după patru zile și povestea ei e cutremurătoare, după cum relatează Adevărul. Mama care și-a abandonat fetița de 5 zile într-o scară de bloc are 35 de ani și a fost profesoară la Liceul Economic din Râmnicu Vâlcea. Trăiește o dramă și după ce s-a prezentat la poliție și a recunoscut ce a făcut, anchetatorii au aflat detalii cumplite despre viața femeii.

Aceasta mai are doi copii, de 3 și 12 ani, iar fetița abandonată nu mai era dorită de soțul ei. De frica acestuia, femeia s-a refugiat într-o mașină, acolo unde a și născut-o pe micuță. Tot în mașină a îngrijit-o cinci zile după naștere, până când s-a decis să o abandoneze. Copila a fost descoperită de o tânără de 20 de ani, cu o oră înainte de miezul nopții. Fata a instrat în scara blocului și atunci bebelușul s-a trezit și a început să plângă. Atunci tânără a sunat la 112 și a chemat ajutoare. Fetița nu avea haine pe ea și era învelită într-un cearceaf vechi, ponosit, pusă într-o scoică de mașină foarte uzată. Asta i-a făcut pe anchetatori să creadă că mama copilei nu are o situație materială prea bună și cel mai probabil nevoile materiale au făcut-o să o abandoneze. A fost o pistă falsă și abia apariția fostei profesoare a lămurit, parțial, totul. Bebelușul a avut noroc că nu a înghețat Fetiţa a avut noroc că nu a îngheţat de frig şi a fost găsită la timp. „Dacă nu intra nimeni în bloc şi rămânea acolo, până dimineaţa, sau mai stătea câteva ore, murea”, susţin surse apropiate anchetei. Anchetă în timpul căreia mama a fost incoerentă, cu greu reușind să explice ce s-a întâmplat. Femeia a spus că a fost nevoită să-şi abandoneze copilul din cauza problemelor din familie. Soţul, care ar fi violent, a refuzat total să mai aibă încă un copil. Aproape de ziua în care știa că trebuie să nască, femeia şi-a dus copiii la bunici, iar ea s-a refugiat în maşina familiei. Aici a născut singură şi tot aici a stat câteva zile, până s-a decis ce să facă cu bebeluşul.

Acesta este șirul poveștii spusă de ea anchetatorilor. Incoerența în declarații au făcut ca mama fetiței să fie internată cu depresie postpartum. Copila e și ea la spital, la maternitatea din Rm. Vâlcea. „Este un copil perfect normal, este într-o stare bună. A devenit fetiţa noastră. Va sta în spital, deocamdată, pe durata cercetărilor, cât va fi nevoie.”, a declarat şefa Secţii Neonatologie, dr. Monica Nicolae. Directorul Direcţiei pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vâlcea, Nicolae Badea, susţine că se vor lua măsuri, în funcţie de anchetă: „Dacă se impune, în procedură de urgenţă, vom lua o măsură de protecţie: plasament la familia lărgită sau un asistent maternal profesionist”.
Citeşte întreaga ştire: Profesoara care și-a abandonat fetița de 5 zile în scara unui bloc, în Vâlcea, a născut-o pe micuță în mașină, de frica soțului care nu mai voia copii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe