La Biblioteca Judeţeană „Antim Ivireanul” din Râmnicu Vâlcea s-a inaugurat Sala „Teodor Brucăr”

duminică, 7 februarie 2021

 

Vineri, 5 februarie 2021, la ora 17.00, a avut loc la Secţia Multimedia din cadrul Bibliotecii Judeţene “Antim Ivireanul” Vâlcea, inaugurarea Sălii „Teodor Brucăr”. în memoria unui spirit deosebit al culturii vâlcene, un bibliotecar, o voce a radioului şi un mesager al muzicii de foarte bună calitate, Teodor Brucăr.

Teodor Brucăr a fost bibliotecar şi a contribuit la înfiinţarea secţiei muzicale a bibliotecii, care mai târziu a devenit secţia multimedia, care astazi ii poarta numele. Specializat în muzică, în istorie discografică, a realizat,  începând  din 1991 mii de emisiuni, majoritatea muzicale, fiind cea mai cunoscută voce a postului de Radio ETALON, unul din primele posturi private de radio din ţara noastră, şi la postul Kiss FM.  S-a stins din viaţă, după o grea suferinţă, pe 22 martie 2013, la vârsta de 57 de ani.

În program: lansarea cărţii „Şarpele cu ochelari”, în memoria jurnalistului Teodor Brucăr, în format electronic pe site-ul oficial al bibliotecii www.bjai.ro. Recital de muzică folk susţinut de Grupul OCRU. Moderator: Bobiţă Cătuşanu. Cuvânt de deschidere: conf. univ. dr. Remus Grigorescu, managerul Bibliotecii Judeţene Antim Ivireanul Vâlcea. Omagiu adus lui Teodor Brucăr de către dramaturgul Doru Moţoc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe