|vineri, octombrie 15, 2021
  • Follow Us!

La Biblioteca Judeţeană „Antim Ivireanul” din Râmnicu Vâlcea s-a inaugurat Sala „Teodor Brucăr” 

BRUCAR

 

Vineri, 5 februarie 2021, la ora 17.00, a avut loc la Secţia Multimedia din cadrul Bibliotecii Judeţene “Antim Ivireanul” Vâlcea, inaugurarea Sălii „Teodor Brucăr”. în memoria unui spirit deosebit al culturii vâlcene, un bibliotecar, o voce a radioului şi un mesager al muzicii de foarte bună calitate, Teodor Brucăr.

Teodor Brucăr a fost bibliotecar şi a contribuit la înfiinţarea secţiei muzicale a bibliotecii, care mai târziu a devenit secţia multimedia, care astazi ii poarta numele. Specializat în muzică, în istorie discografică, a realizat,  începând  din 1991 mii de emisiuni, majoritatea muzicale, fiind cea mai cunoscută voce a postului de Radio ETALON, unul din primele posturi private de radio din ţara noastră, şi la postul Kiss FM.  S-a stins din viaţă, după o grea suferinţă, pe 22 martie 2013, la vârsta de 57 de ani.

În program: lansarea cărţii „Şarpele cu ochelari”, în memoria jurnalistului Teodor Brucăr, în format electronic pe site-ul oficial al bibliotecii www.bjai.ro. Recital de muzică folk susţinut de Grupul OCRU. Moderator: Bobiţă Cătuşanu. Cuvânt de deschidere: conf. univ. dr. Remus Grigorescu, managerul Bibliotecii Judeţene Antim Ivireanul Vâlcea. Omagiu adus lui Teodor Brucăr de către dramaturgul Doru Moţoc.

Leave a Response