Investiții la început de an ale primarului Florinel Constantinescu pentru orașul Călimănești

joi, 18 februarie 2021

 

Recent, a fost semnat contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor la Casa de Cultură „Florin Zamfirescu” și la Centrul multifuncțional Călimănești în cadrul Proiectului „Îmbunătățirea calității vieții populației prin modernizarea Orașului Călimănești”. Este un proiect implementat tot prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 și are o valoare totală de aproximativ 5 milioane de euro. Proiectul cuprinde 5 obiective de investiții, 4 vizând clădiri și unul reabilitări și modernizare de străzi: Centrul cultural și recreativ Jiblea Nouă, Școala cu clasele I-IV Jiblea Nouă, Casa de Cultură „Florin Zamfirescu”, Centrul multifuncțional Călimănești, reabilitarea și modernizarea de străzi în lungime de 7105 metri, realizându-se și parcări în suprafață de 1235 mp.

Proiectul ”Creşterea eficienţei energetice a sistemului de iluminat public în oraşul Călimăneşti, judeţul Vâlcea” intră și el în linie dreaptă. Primăria orașului Călimănești a semnat contractul de execuție și urmează să fie emis ordinul de începere a lucrărilor de modernizare a iluminatului public din localitate. Proiectul este implementat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 și are o valoare totală de peste 11 milioane de lei, care înseamnă peste 51 de kilometri de reţea de drumuri publice iluminate modern, toţi pe teritoriul staţiunii.

Orașul Călimănești este beneficiarul unei investiții realizate de către societatea Distribuție Oltenia, de desființare a stâlpilor și a cablurilor de înaltă tensiune pe Calea lui Traian și introducere a acestora prin subteran. Luni, 25.01.2021, a fost predat amplasamentul pentru modernizarea rețelei de distribuție a energiei electrice, lucrări care presupun desființarea tuturor stâlpilor de electricitate de pe partea dreaptă a străzii Calea lui Traian, spre sensul de mers către Sibiu, pe raza orașului Călimănești, de la Seaca până la Cozia și realizarea unei rețele electrice subterane din care se vor face ulterior branșamentele.

Proiectul “Construire piață - comercializare pește și produse agroalimentare tradiționale în oraș Călimănești, județul Vâlcea” a primit finanțare prin Programul Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime 2014 – 2020. Valoarea totală a finanțării nerambursabile este de 952.473,45 lei. În perioada imediat următoare va fi semnat și contractul de finanțare cu Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Piaţa din centrul oraşului Călimăneşti va fi reabilitată pentru a oferi condiţii conforme cu normele sanitare în vigoare producătorilor locali şi din împrejurimile localităţii atât pentru desfacerea produselor agricole şi alimentare tradiţionale (legume, fructe, preparate din carne), cât şi pentru cele piscicole.

Obiectivul de investiţii  „Construire bază sportivă TIP 1”, investiție realizată de Compania Națională de Investiții la Seaca a ajuns deja în faza de licitație, Primăria orașului Călimănești predând la sfârșitul anului trecut amplasamentul. Baza sportivă de TIP 1 de la Seaca va avea teren sportiv de dimensiuni omologate UEFA şi FRF (dimensiuni 105 m x 68 m), cu nocturnă şi tribune pentru 500 de spectatori, teren sportiv mic ce va fi tuşat pentru minifotbal, handbal, baschet, tenis (dimensiuni 20 m x 40 m), o clădire administrativă, care include şi spaţii pentru vestiare, precum şi o parcare pentru autovehicule şi autocare.

În ceea ce privește reabilitarea termică a blocurilor din localitate, Primăria orașului Călimănești a primit anul trecut finanțare de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice pentru un prim lot de 5 blocuri, lucrările de anvelopare fiind în desfășurare și a depus cerere de finanțare prin același Program național multianual privind creșterea performanței energetice a blocurilor de locuințe cu finanțare în perioada 2020 – 2022 pentru alte 10 blocuri din localitate. Ulterior, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a suplimentat finanțarea pentru orașul Călimănești, repartizând sume pentru reabilitarea a încă unui bloc din cele aflate pe cererea de finanțare. Astfel că, în acest moment, Primăria orașului Călimănești are bani pentru anveloparea a 6 blocuri și așteaptă aprobarea finanțării pentru alte 9 blocuri de locuit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe