Eugen Neata, deputat PSD: Comentatorii de televiziune din Guvernul României

duminică, 21 februarie 2021
Comentatorii de televiziune din Guvernul României
Liberalii cred că e bine ceea ce face Vlad Voiculescu la Ministerul Sănătății. La fel cred și useriștii și udemeriștii de la guvernare. Mă rog, nu chiar toți, după câți au votat la moțiunea pe care am depus-o împotriva acestui ministru.
Liberalii, useriștii și udemeriștii au votat pentru continuarea dezastrului din sănătate, a incendiilor în care mor pacienți imobilizați pe paturile din spital și a ascunderii vinovaților reali din spatele acestor accidente. Între timp, anteriorul ministru de la Sănătate, liberalul Nelu Tătaru apare seară de seară la televizor în postura de analist. Ne spune că optzeci la sută din directorii de spitale sunt nepotriviți pentru funcții de coordonare. Vorbește ca un ziarist de investigații, nu ca un fost ministru care a avut ocazia să schimbe ceva. Avem noi norocul acesta ca miniștri să ne povestească ce văd nu să ne spună ce fac.
La toate ministerele și nu de ieri de azi avem la cârmă niște povestitori. Urmăriți-i cum se duc în studiourile de televiziune să facă filozofia domeniului de activitate, de la cultură la agricultură, de la energie la sport și de la transporturi și până la dezvoltare. Cum mai știu ei ce trebuie făcut și cum vin și pleacă de la minister făcând nimic. Niște filozofi, cum am spus! Cât de bine se pricep ei să ne povestească despre modernizarea școlii românești, despre digitalizare și despre finanțele naționale și cât de mult nimic lasă în urma lor!
Fostul ministru al sănătății este exemplar în acest sens, dar urmăriți-i și pe ceilalți. Mari reformatori în studiourile de televiziune și atâta tot. Nimeni n-a auzit din gura lor altceva decât comentarii despre domeniul lor de responsabilitate, nu planuri reale de lucru, cu obiective clare, cu cifre și termene de execuție. Nimic. Guvernul României arată prea des ca tribuna presei de pe un stadion de fotbal. Miniștri nu sunt aduși însă la minister să comenteze meciul dezvoltării României. Ei sunt numiți în aceste funcții să intre pe teren să joace și să încerce să câștige meciul cu alte culturi și cu alte economii, din Europa cel puțin. De comentat, comentăm noi, cei din opoziție și oamenii obișnuiți, cei care plătesc lună de lună taxe pentru a toca bani ministerele lor. Ministrul Vlad Voiculescu a scăpat de moțiunea simplă care i-a arătat obrazul în Parlamentul României pentru modul defectuos în care conduce sănătatea. E liber să meargă din nou în studiourile de televiziune și să ne povestească cum trebuie să arate sănătatea într-o țară din Uniunea Europeană, nu să o facă el cu mâinile lui pe aceea pe care o are în subordine, înainte de a se muta la un alt minister despre care ne va transmite noutăți pe toate posturile de televiziune, în dulcele stil al guvernării liberal-useristo-udemeriste.
Eugen Neata, deputat PSD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe