Eugen Neata: Bugetul României pe anul 2021 și interesul nostru vâlcean

miercuri, 3 februarie 2021

 

În curând vor mai rămâne doar unsprezece luni din acest an. Combinația guvernamentală a României nu ne-a arătat încă bugetul de venituri și de cheltuieli pe care l-a gândit pentru anul întreg, cu douăsprezece luni, nu cu unsprezece, câte au mai rămas.

Știm că, atunci când va avea un buget, Guvernul va cere tuturor parlamentarilor să-l aprobe fără modificări, dintr-o suflare, cum se spune. Nu merge așa. Mai întâi pentru că bugetele țărilor se discută în parlamente, se completează, se corectează, se amendează, adică. Propunerile de buget se fac de guverne, dar se îmbunătățesc prin dezbateri parlamentare.

În așteptarea acestui proces, care ar trebui să înceapă la reluarea activității în Parlamentul României, am pregătit câteva amendamente. Sunt parlamentar vechi. Pot anticipa comportamente guvernamentale și defecte ale proiectelor bugetare. În același timp, sunt interesat ca, la discutarea bugetului național, județul Vâlcea să fie prezent prin mine cu niște cereri concrete de finanțare. Am discutat în această perioadă cu mai mulți primari de orașe și de comune despre acest lucru. Este nevoie de finanțarea sistemului de distribuție a gazelor în Bujoreni, Budești, Bunești, Dăești, Fârtățești, Făurești, Grădiștea, Gușoeni, Mateești, Popești, Diculești, Sălătrucel, Sinești, Voicești, Zătreni, Bălcești, Băbeni, Stoilești, Galicea, Olanu, Drăgoești, Ștefănești, Alunu, Berbești și grupul de localități : Horezu, Frâncești, Tomșani, Pietrari, Măldărești, Slătioara și Vaideeni. Acesta este un prim amendament pe care îl prezint Parlamentului României pentru discuțiile care vor avea loc în jurul bugetului național.

Un alt amendament are ca subiect continuarea finanțării pentru modernizarea drumurilor în comuna Stoilești. Proiectul derulat în această comună în ultimii ani poate fi compromis definitiv prin întreruperea finanțării naționale.

Cel de al treilea pachet de amendamente vine în sprijinul comunei Vaideeni care, prin finanțările solicitate, dorește să amenajeze o serie de noi drumuri,  să reabiliteze altele ori să modernizeze școlile din comună.

Al patrulea amendament vine în sprijinul municipiului Râmnicu Vâlcea care a susținut din fonduri proprii jumătate din proiectul de modernizare a căilor de acces, bugetul național fiind chemat să finanțeze lucrările până la finalizarea proiectului cu peste șase milioane de lei. În acest amendament am solicitat finanțare de câteva sute de milioane de lei pentru finalizarea lucrărilor la sediul administrativ al municipiului și pentru multe alte lucrări de modernizare a străzilor și a obiectivelor de utilitate publică (reabilitare clădiri istorice, cimitir, piste pentru biciclete, sensuri giratorii, rețea de apă pluvială, subtraversări pietonale, săli sport școlar și complex de agrement și sportiv municipal). Depun aceste amendamente cu speranța acceptării lor în pachetul de proiecte care vor face parte din bugetul României.

Deputat PSD,

Eugen Neață

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe