|vineri, mai 27, 2022
  • Follow Us!

Decizie de ultimă oră luată de EHF: SCM Râmnicu Vâlcea, calificată în optimile Ligii Campionilor 

SCM Ramnicu Valcea handbal

Federația Europeană de Handbal (EHF) a luat o decizie inedită înaintea ultimei etape a grupelor Ligii Campionilor. Astfel, toate cele 16 formații, printre care  și SCM Râmnicu Vâlcea, se vor califica automat în faza următoare a competiției – anunta digi24.ro

Din cauza cazurilor de coronavirus sau a restricțiilor de călătorie impuse de autoritățile statelor din care fac parte echipele participante în Liga Campionilor de handbal, multe jocuri s-au amânat și nu mai pot fi reprogramate până pe 14 februarie, data limită setată de EHF. Astfel, în funcție de motivele nedisputării acestor partide, forul european a decis ca ele să fie câștigate/pierdute la “masa verde”.

În urma acestei hotărâri, SCM Râmnicu Vâlcea a pierdut două meciuri, cu HC Podravka Vegeta și Borussia Dortmund (pe teren propriu), și l-a câștigat pe al treilea, cu Dortmund, în deplasare, cu același scor 10-0.

Mai mult, oficialii EHF au hotărât ca toate cele 16 echipe participante în cele două grupe să meargă în faza optimilor de finală, în sistem eliminatoriu, după care competiția va continua așa cum a fost programat inițial, sferturi și Final 4. Formațiile vor fi împerecheate după modelul A1 – B8, B1 – A8, A2 – B7, B2 – A7, etc.

EHF este conștientă că procedura este una extrem de neobișnuită și a luat în calcul eforturile și participarea activă a cluburilor, dar am ajuns în punctul în care trebuie să luăm o decizie“, se arată în comunicatul forului european.

În ultima rundă a grupelor, SCM Râmnicu Vâlcea va evolua duminică, 14 februarie, pe teren propriu împotriva unei alte formații din Franța, Brest.

Clasament actualizat Grupa B

clasament-grupab-ramnicuvalcea
Foto: ehfcl.eurohandball.com

Leave a Response