Rețeaua Annabella a bifat prima deschidere de anul acesta, inaugurând prima sa unitate comercială din localitatea Budești, județul Vâlcea. Pentru 2021 retailerul deținut de soții Dorina și Dan Mutu și-au propus să depășească pragul de 100 de magazine, ceea ce înseamnă cel puțin 11 locații.

La zece ani de la deschiderea primului magazin în mediul rural, retailerul independent Annabella continuă să parieze pe potențialul acestei zone, 31 de magazine din totalul de 91 fiind operate în rural.

”Magazinul are o suprafață de vânzare de peste 500 de metri pătrați și sunt listate aproximativ 9.000 de produse. Acesta este cel de-al 91-lea magazin din rețea și primul din Budești, fiind cel mai mare magazin alimentar din comună. Am inaugurat un magazin aliniat la ultimele standarde de remodernizare Annabella, investiția ridicându-se la 350.000 de euro”, a declarat Alexandru Jitariu, Director de Marketing Annabella, citat de Revista Progresiv.

Annabella este al doilea cel mai mare jucător din piața locală de retail în funcție de cifra de afaceri și număr de magazine, având în prezent 91 de magazine, situate în județele Vâlcea, Argeș și Olt. Anul trecut retailerul a alocat un buget de 1,7 milioane de euro pentru expansiune și modernizarea magazinelor.

Retailerul este deținut de soții Dorina și Dan Mutu, care au dezvoltat și un business de producție – Râureni, unul dintre cele mai mari branduri locale de conserve din fructe şi legume. Potrivit informațiilor comunicate de companie, Annabella a încheiat anul 2020 cu o cifră de afaceri de aproximativ 350 de milioane de lei, în creștere cu 10% față de anul precedent. Pentru 2021, retailerul targetează menținerea ritmului de creștere.