Zeci de turiști au fost evacuați din cabane după ce au rămas fără căldură și curent

luni, 4 ianuarie 2021

După ce au ajutat la deblocarea mașinilor din zăpadă, jandarmii și polițiștii au condus turiștii în siguranță până în orașul Horezu. FOTO: Facebook Politia Română

Jandarmii din Vâlcea au evacuat 36 de turiști, dintre care patru minori, după ce aceștia au rămas fără căldură și curent electric la cabane, ca urmare a fenomenelor meteorologice, transmite Mediafax.

Potrivit Jandarmeriei Vâlcea, polițiștii și jandarmii din Horezu au intervenit pentru evacuarea unor turiști cazați în două cabane din zona vârfului Roman.

„Ninsoarea viscolită de duminică, temperaturile foarte scăzute, ceața și stratul de zăpadă consistent au blocat și au lăsat fără căldură, respectiv curent, 36 de persoane, dintre care 32 de adulți și patru minori, în zona vârfului Roman”, a anunțat IJJ Vâlcea.

Turiștii blocați în cabane au fost găsiți în stare bună și nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.

După ce au ajutat la deblocarea mașinilor din zăpadă, jandarmii și polițiștii au condus turiștii în siguranță până în orașul Horezu.

Jandarmii îi sfătuiesc pe turiștii care vor să își petreacă timpul liber la munte să se intereseze asupra condițiilor meteo și asupra traseului pe care îl au de parcurs și să plece echipați adecvat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe