|luni, iunie 14, 2021
  • Follow Us!

Sparle si soparle, 25.01.2021 

soparla-cu-volanas
  • Pare incredibil, dar deputatul liberal Cristian Buican a luat anul trecut… 22 de împrumturi de la diverse persoane fizice, sub formă de „contract împrumut – persoană fizică” (fără a nominaliza pe cineva) cu scadență în anul 2021 în valoare totală de 3,4 miliarde de lei vechi, conform declarației de avere. Din salariile de la Camera Deputaților, numitul Buican a încasat anul trecut suma de peste 1,5 miliarde de lei vechi, iar împrumuturile acordate în 2020 în nume personal către firma SC Lovagro SRL se ridicau la 270 milioane de lei vechi, ca să nu mai punem la socoteală depozitele de 15.000 de euro de la CEC Bank. Averea președintelui PNL Vâlcea mai cuprinde 8 (opt) terenuri, din care ultimul cumpărat anul trecut în comuna Galicea în suprafață de 1 hectar, un apartament în Râmnicu Vâlcea și 6 (șase) vehicule de diverse tipuri și mărci.

 

  • De acum pare evident că actuala guveranre nu vrea cu nici un preț să desemneze firma câștigătoare pentru tronsonul 4 al autostrăzii Sibiu-Pitești, deși au trecut doi ani în care se află în „evaluare” ofertele. Toți se feresc să spună adevăratul motiv: Comisia Europeană (cea care finanțează cu 85% investiția) nu vrea cu nici un chip să se semneze contractul cu… firma chineză, care a avut cea mai bună ofertă. Întrebat despre această secțiune, ministrul Transporturilor a „bătut apa-n piuă” spunând despre probleme de legalitate și ajutor de stat cu un participant extra-comunitar și că ar exista o comunicare a Comisiei Europene prin care statele membre nu sunt obligate să primească la licitații companii din țări cu care UE nu are tratat. Și când te gândești că pe secțiunea 3 a autostrăzii (care străbate județul Vâlcea), cinci companii din China au depus deja oferte….

 

  • Recent, Consiliul Local al municipiului Râmnicu Vâlcea a decis ca durata contractelor de închiriere încheiate cu firmele Pamirast SRL, Asali SRL și Ony SRL, având ca obiect închirierea terenului pe care sunt amplasate construcții cu caracter provizoriu, situate în Râmnicu Vâlcea, în partea de sud a Spitalului Județean de Urgență Vâlcea, să fie prelungită cu maxim 6 luni, timp în care Primăria va demara evaluarea și eventuala renegociere a contractelor. Consecință a acestor prevederi, se va încheia în acest sens un act adițional la fiecare contract.

Leave a Response