Sparle si soparle, 01.02.2021

duminică, 31 ianuarie 2021
  • Cu siguranță, ședința Consiliului Local al Râmnicului, de joi, 28 ianuarie, va rămâne în analele istoriei drept „cea mai neagră întrunire” din toate ședințele de acest tip din Vâlcea sau din țară. Principalul vinovat de acest lucru: Virgil Pîrvulescu. Reprezentanții ziarului nostru l-au surprins pe ipochimenul de Pîrvulescu înainte de începerea ședinței, în fața Filarmonicii Ion Dumitrescu, când dădea „indicații prețioase” consilierilor PNL și USR cum și ce să voteze, iar aceștia, ca o „turmă de oi” au... executat orbește ordinele „savantului” cu facultate la bariera. Frustrat de absența unei consiliere de la USR, Virgil Pîrvulescu a respins pe bandă rulantă toate proiectele de hotărâri de pe ordinea de zi, doar pentru faptul că nu avea numărul necesar de voturi pentru a fi ales... președinte de ședință, în locul lui Grig Crăciunescu. Ne întrebăm, cum de conducerea PNL Râmnicu Vâlcea (în frunte cu senatoarea Claudia Banu) tolerează astfel de comportamente care duc partidul în derizoriu?!?

 

  • Într-o cauză penală, privind pe fostul director general al SC Univers SA, Buzatu Mihai Răzvan cercetat pentru comiterea infracţiunii de gestiune frauduloasă, dosarul se află la instanța de fond, Judecătoria Râmnicu Vâlcea. În cealaltă cauză penală privind pe fostul director general, Buzatu Mihai Răzvan și alţii pentru iniţiere și constituire de grup infracţional organizat, dosarul se află la instanța de fond, Tribunalul Dolj, în rejudecare. În urmă cu peste 10 ani, Răzvan Buzatu şi-a folosit autoritatea şi influenţa pentru a dispune achitarea de către societate a unor sume totalizând 100.000 euro, ce au reprezentat contravaloarea deplasărilor în scop turistic şi în interes strict personal al său cât şi al membrilor de familie ale acestuia ori persoanelor cu care el se afla în legături de interes, fără aprobarea consiliului de administraţie. Astfel, s-a constatat efectuarea unor cheltuieli în sumă totală de 100.000 euro, reprezentând servicii turistice facturate de SC Touropa SRL în perioada 2008-2010, integral achitate prin ordine de plată semnate de Mihai Răzvan Buzatu.

 

  • Recent, președintele României a semnat decretul privind eliberarea din funcția de judecător cu grad profesional de tribunal la Judecătoria Râmnicu Vâlcea a doamnei Corina Anca Ţuglui - pensionare, la data de 1 februarie 2021. În 1995 a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității București și are un masterat în drept penal și drept european (absolvite în 2006 și 2008) la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe