Nu știi unde să mergi în concediu? Iată TOP 4 locuri din Grecia unde îți poți petrece vacanța!

miercuri, 20 ianuarie 2021

 

Dacă îți dorești o vacanță relaxantă într-un loc unde să te poți bucura de peisaje exotice, fructe de mare și plajă, atunci cu siguranță Grecia este răspunsul. Această țară are foarte multe variante de destinații de vizitat, fiind un teritoriu insular. Mai mult ca sigur, vei putea găsi un loc pentru gusturile și posibilitățile tale. De la munți cu vârfurile acoperite de zăpadă în plină vară, la ruine și la ape turcoaz, Grecia poate satisface nevoile oricărui turist! 

Iată TOP 4 destinații pe care le poți vizita în Grecia!

 

  • Santorini

Probabil cea mai cunoscută destinație a Greciei, Santorini este diamantul mării Egee. Turiști din toată lumea sunt atrași de acest loc și mărturisesc că nu mai există nimic asemănător. Aici poți găsi ape turcoaz și plaje vulcanice, iar orice pas făcut în Santorini este o experiență de vis, chiar și o simplă plimbare. Sezonul cel mai aglomerat este în lunile iulie și august. De aceea, dacă îți dorești un sejur mai liniștit, atunci e de preferat să mergi în aprilie, mai, început de iunie sau sfârșit de septembrie și octombrie. 

 

  • Zakynthos

Zakynthos este o destinație populară pentru viața de noapte și se află în spațiul mediteranean. De asemenea, este o insulă cu peisaje idilice. Sunt foarte multe lucruri de făcut în această locație de vis. Te poți plimba prin capitală, poți vizita plaja Navagio sau te poți aventura înspre peșterile albastre. Mai mult decât atât, dacă alegi o vacanță în Zakynthos, mai mult ca sigur vei avea ce să postezi pe rețelele de socializare. Insula este renumită pentru fotografii datorită peisajului absolut încântător al plajelor. Unele dintre ele găzduiesc speciile de țestoase pe cale de dispariție numite Caretta, care își depun ouăle pe plajă în fiecare primăvară și vară. Cine știe, poate vei fi norocos să le surprinzi cum ies din mare ca să-și ascundă ouăle sub nisip, însă ai grijă să nu le deranjezi!

 

  • Corfu

Insula Corfu se află pe coasta de nord a Greciei.  În cazul în care ești interesat de destinațiile istorice, atunci Corfu este cea mai potrivită pentru tine. Aici s-au purtat bătălii importante, iar, în final, insula a fost cedată mai multor popoare în decursul anilor. Poți vizita numeroase castele, de exemplu Achilleion, un palat construit de prințesa Sisi și dedicat eroului Ahile. Pe această insulă nu ai cum să te plictisești, deoarece un sejur poate îmbina zilele de vizite cu relaxarea la plajă. 

 

  • Halkidiki

Peninsula Halkidiki este mixul perfect între lux și arhaic. Poți alege unul dintre cele trei brațe pentru un sejur la plajă cu tarife convenabile. Cele trei brațe sunt următoarele: brațul Kassandra, brațul Sithonia și brațul cu muntele Athos. Brațele Kassandra și Sithonia sunt destinate turiștilor, în timp ce muntele Athos este destinat doar preoților și călugărilor care slujesc la mănăstirile de acolo. Drumul până la Halkidiki este unul scurt și ușor, ceea face această peninsulă într-o destinație extrem de accesibilă pentru români.   

Cu alte cuvinte, dacă aștepți cu nerăbdare sezonul estival și îți dorești o vacanță cu adevărat specială la mare, atunci cu siguranță nu vei regreta dacă alegi una dintre stațiunile din Grecia!

Sursa foto: Pexels.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe