Mass-media vâlceană în doliu

joi, 14 ianuarie 2021

 

La mijlocul săptămânii trecute, o veste tulburătoare care a îndoliat întreaga presă vâlceană, producând o stare deosebită care a adus în inimile şi sufletele vâlcenilor dar mai ales al colegilor de redacţii, din presa scrisă şi televiziune, lacrimi care şi în prezent curg năvalnic şi nu se mai opresc. Este vorba, stimaţi cititori, de bunul nostru prieten şi coleg Dan Vlaicu care în puterea vârstei, la 56 de ani părăseşte acestă viaţă vremelnică trecând la cele veşnice.

Prezenţa lui în redacţiile televiziunilor vâlcene, cât şi în revistele şi ziarele din această zonă a Olteniei de Nord era mai mult decât necesară.

Marţi, 5 ianuarie, pe un pat al secţiei ATI din cadrul Spitalului Judeţean Vâlcea, în jurul orei 8 dimineaţa îşi dădea sfârşitul obştesc cunoscutul ziarist şi realizator de emiciuni TV Dan Vlaicu. Pe această cale dorim să aducem prinosul nostru de recunocoştinţă doamnei doctor Drăghici care împreună cu ceilalţi angajaţi ai spitalului şi a secţiei ATI au făcut tot posibilul pentru a-i salva viaţa acestui minunat om iubit şi apreciat de prieteni, colegi şi nu în ultimul rând de toţi cititorii şi telespectatorii vâlceni.

Mare păcat, stimaţi cititori, de pierderea acestui minunat om! El lasă în urma lui o soţie înlăcrimată, care, suntem convinşi, nu-l va uita niciodată. Membrii familiei compusă din Marius Dan Vlaicu în vârstă de 29 de ani, cu minunatul şi scumpul lui băieţel- Vlad Cristian în vârstă de 1 an şi 2 luni, cât şi cele două fete, Eugenia (26 de ani) şi Ileana (24 de ani) îi vor purta o veşnică amintire.

El i-a iubit pe toţi ca pe lumina ochilor din cap. Ne întâlneam de foarte multe ori în redacţiile televiziunii Vâlcea 1 şi Etalon. La întrebarea: Ce mai faci? Cum stai cu sănătatea? Cu ce noutăţi vii din teren? Răspunsul era acelaşi, plin de optimism:Bine spre foarte bine! A avut o viaţă extrem de agitată, dar plină de realizări şi rezultate excelente.

La înfiinţarea postului de televiziune Vâlcea 3 din municipiul Drăgăşani, a fost printre primii membrii fondatori ai acestui post de televiziune din capitala vinului românesc –municipiul Drăgăşani, a fost şi Consilier judeţean şi parlamentar cu ani de zile în urmă. În capela Bisericii de la Drăgăşani au trecut sute şi sute de drăgăşeneni şi nu numai, pentru a-i aprinde o lumânare la căpătâi şi a-i depune o floare, drept recunoştinţă pentru iubirea şi prietenia pe care i-au purtat-o dar şi pentru rezultatele excelente pe care le-a obţinut de-a lungul anilor pe linie cultural, ştiinţifică, artistică şi educativă.

Joi, 7 ianuarie, la puţin timp după orele prânzului, un sobor de preoţi şi o mulţime de oameni din comuna Verguleasa, judeţul Olt, l-au condus pe ultimul drum, pe drumul fără de întoarcere, cel care a fost un iubit fiu al acestor locuri natale.

De când era în viaţă, a lăsat cu literă de moarte ca să fie îngropat, să-şi doarmă somnul de veci la Cimitirul din satul Dumitreşti(comuna Verguleasa), acolo unde se odihnesc pe vecie părinţii lui iubiţi. O mulţime de oameni, în frunte cu primarul Nedelcu şi ceilalţi membrii din conducerea administraţiei locale, păstrând recomandările şi indicaţiile primite de organele judeţene, au fost prezente la acest trist eveniment.

Zeci de coroane şi buchete de flori au fost depuse pe mormântul unde-şi doarme somnul de veci iubitul nostru prieten, coleg şi colaborator, Dan Vlaicu. Nu ne rămâne, stimaţi cititori, decât să-l rugăm pe bunul Dumnezeu să-i deschidă un drum lin printre stele şi acolo unde îl va aşeza să-l folosească şi să-i ceară sfatul, ce să le spună îngerilor în acest domeniu extrem de plăcut dar foarte greu de aplicat aşa cum este presa.

Dumnezeu să te aibe în pază! Dumnezeu să te ierte!

Nicolae Dinescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe