Jurnalistul Tiberiu Pirnau a dat in judecata Colegiul Energetic Ramnicu Valcea pentru a da publicitatii dosarul fostului elev Florin Cîțu, premierul Romaniei

vineri, 8 ianuarie 2021

Directorul Colegiului Energetic din Ramnicu Valcea, Mihai Simion, refuza sa raspunda la solicitarea Ziarului de Valcea (adresa formulata in baza Legii 544/2001) cu privire la informatii despre fostul elev al liceului – Florin Citu, actual ministru de Finante si, potrivit ultimelor informatii, viitorul premier al Romaniei. Avand in vedere functia de inalta demnitate publica a fostului elev al Colegiului Energetic (promotia 1990), interesul public si jurnalistic in legatura cu dosarul de elev al lui Florin Citu este firesc, legitim si legal. Asadar, nu intelegem reticenta preotului Simion, directorul actual al Colegiului Energetic! Pe surse am aflat ca Simion a primit directiva clara de la liberala Mihaela Andreianu, sefa Inspectoratului Scolar Valcea, in sensul securizarii dosarului de elev al lui Citu.

Ziarul de Valcea nu s-a oprit aici – am actionat in instanta (Tribunalul Valcea - Sectia Contencios Administrativ) Colegiul Energetic pentru a obtine informatiile din dosarul lui Florin Citu.

In actiunea inaintata de directorul Ziarului de Valcea, Tiberiu Pirnau, se mentioneaza:

Temeiul juridic al PLANGERII, cererii de chemare in judecata, este Legea 544/2001 privitoare la liberul acces la informatiile de interes public.

Solicit obligarea paratei Colegiul Energetic Ramnicu Valcea, sa imi furnizeze informatiile de interes public solicitate prin adresa nr. 3009/14.12.2020, la care mi s-a raspuns negativ, la data de 17.12.2020, într-o adresa semnată de Simion Mihaita Constantin, director al institutiei de invatamant.

Documentele de interes public solicitate sunt următoarele: in conformitate cu prevederile Legii 544/2001 privitoare la accesul liber la informatiile de interes public, va rog sa imi furnizati o copie de pe foaia matricola a fostului elev Florin-Vasile Cîțu  (absolvent in anul 1990),  copia de pe dosarul fostului elev Florin-Vasile Cîțu.

Documentele solicitate se încadrează în categoria informațiilor de interes public, din următoarele considerente: Mentionez ca exista un interes public si jurnalistic in legatura cu anumite informatii concludente din foaia matricola a lui Florin-Vasile Cîțu, persoana publica cu functie inalta in stat, PREMIERUL ROMANIEI.

 

Untitled

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 comments on “Jurnalistul Tiberiu Pirnau a dat in judecata Colegiul Energetic Ramnicu Valcea pentru a da publicitatii dosarul fostului elev Florin Cîțu, premierul Romaniei”

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe