Iată 5 motive pentru care ar trebui să mergi măcar o dată în viață în Italia

joi, 14 ianuarie 2021

 

Fiecare țară are ceva aparte! Indiferent de distanța la care se află față de România, ar trebui să iei în considerare faptul că o vacanță peste mări și țări întotdeauna îți va lăsa amintiri minunate și te va face să cunoști mai multe lucruri despre diverse culturi.

Una dintre țările pe care ar trebui să le vizitezi măcar o dată în viață și care, de ceva timp, reprezintă o atracție turistică aflată printre preferatele românilor - este Italia! Ai numeroase motive pentru care să vizitezi această țară, iar acest articol îți va prezenta câteva dintre ele. 

Iată 5 motive pentru care Italia ar trebui să fie următoarea ta destinație de vacanță:

 

  • Oamenii sunt saritori si prietenosi

Italienii sunt plini de viață, pasionați de ce au în jur și foarte sociali, prin urmare sunt ușor de cunoscut. Timpul petrecut cu ei va adăuga o profunzime vizitei tale, care te va lăsa o impresie mai durabilă decât orice monument și atracție turistică pe care plănuiești să le vezi în Italia. Mai ales dacă îți iubești țara, italienilor le place să o audă și chiar brutarul, proprietarul magazinului sau șoferul tău de taxi își vor face timp să discute cu tine. Dacă faci un mic efort, este posibil să pleci cu noi prieteni.

 

  • Ai divertisement gratuit

 

Plimbă-te prin străduțele minunate ale orașelor cu ziduri. Mergi de-a lungul unei plaje stâncoase cu vedere la coastă. Oprește-te într-o piață și delectează-te cu o ceașcă de cafea. Urmărește italienii vorbind între ei folosind gesturile lor specifice cu mâinile. Explorează piețele în aer liber și fă un popas într-una dintre brutăriile lor pentru a încerca dulciuri locale. Admiră arhitectura, sculpturile și fântânile de pe străzi și intră în biserici pentru a vedea capodopere. Cumpără-ți gelato după-amiaza târziu și apoi seara, când pleci la o plimbare, oprește-te și ia cina direct pe drum, pe străzile înguste dintre clădiri. 

 

  • Italia este un muzeu viu

 

Chiar și fără a pune piciorul într-un anumit muzeu de cărămidă și mortar, vei afla multe despre istorie, artă și arhitectură, doar plimbându-te prin piețele orașului cu povești zidite în turnuri, poduri, biserici și în detalii direct pe străzi.

 

  • Ai lucruri interesante la fiecare colț

 

 

Este garantat faptul că vei veni acasă cu fotografii uimitoare, indiferent dacă este vorba de o poză făcută pe coastă sau despre faptul că ai surprins un monument istoric sau un câmp plin de flori ori un oraș sau un castel. Fotografiile cu mâncare se află și ele printre favoritele turiștilor. 

 

  • Italia este o țară mică și destul de aproape

 

 

Italia nu este o țară imensă, iar deplasarea între orașe se face destul de ușor. Fie că vei merge cu trenul sau mașina, vei putea vizita împrejurimile orașelor din vecinătate fără a fi nevoit să pierzi prea mult timp pe drum. 

Același lucru se întâmplă și atunci când vrei să pleci din România spre Italia. Ai la dispoziție numeroase variante de transport, printre care se află și avionul care te va duce la destinație în aproximativ două ore. O altă variantă ar fi să mergi cu autocarul și să apelezi la agenții care fac adesea curse România - Italia, aceasta fiind o variantă accesibilă mai ales când ai decis să pleci pe ultima sută de metri. 

Tu ai trecut Italia pe lista următoarelor tale destinații turistice? Dacă încă nu, este recomandat să ții cont de aceste sfaturi atunci când îți planifici următoarea plecare peste hotare.

Sursa foto: unsplash.com 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe