Deserturi savuroase pentru iubitorii de ciocolată

vineri, 22 ianuarie 2021

Sursa foto: https://pixabay.com/photos/cake-lava-dessert-plate-delicious-5128886/

 

Un desert savuros cu ciocolată? Cine ar refuza așa ceva? 

Ciocolata este o hrană ”pentru suflet” binevenită oricând, nu doar în zilele ploioase de toamnă sau pentru momentele în care ești supărată, tristă sau ai nevoie de concentrare atunci când lucrezi la birou. Un desert cu acest ingredient minune e cel mai potrivit când te întâlnești la o terasă cu o prietenă, sau ca răsfăț în fața televizorului, urmărind serialul preferat.

Beneficiile pudrei de cacao, principalul ingredient al ciocolatei, sunt binecunoscute din vremuri străvechi, când erau folosite pentru diverse ritualuri. Semințele arborelui, cunoscute de pe vremea Imperiului Aztec, erau denumite ”hrana zeilor”.

În ziua de azi se cunosc efectele pe care le au componentele din ciocolată le au pentru sănătate sau buna dispoziție. Ciocolata neagră, de exemplu, conține triptofan, care are rolul de a stimula în organism producția de serotonină, antidepresivul natural al creierului. Deoarece crește producția de endorfine din corp, ciocolata reușește, prin consumul ei, să prevină apariția depresiei sau a altor afecțiuni psihice. Mai mult, crește fluxul sanguin la nivelul creierului, stimulează memoria și îmbunătățește concentrarea. Un pătrățel cu gust fin de ciocolată, servit din când în când, are rolul de a întârzia îmbătrânirea organismului datorită conținutului bogat de antioxidanți. 

Și atunci, cu atâtea efecte benefice, cum să îți refuzi din când în când câte un răsfăț culinar cu ciocolată? Iată mai jos și câteva rețete de deserturi ușoare, pe care le poți prepara cu ușurință sau le poți comanda oricând dorești un moment de savoare dulce.

Lava Cake

Un desert nemaipomenit, Lava Cake este rețeta perfectă de ”Comfort Food”  pentru zilele în care vrei să te binedispui cu orice preț. Se prepară relativ simplu, din 160-200 g ciocolată de bună calitate, 3 ouă, 100 g unt, 70 g zahăr pudră, 50 g făină și esență de vanilie. După ce se topește ciocolata cu untul în bain-marie, se adaugă zahărul iar ouăle se încorporează după ce compoziția s-a mai răcit puțin. 

Este important ca formele în care ai pus prăjitura, de preferință din aluminiu și cu diametrul de 8-10 cm, să fie introduse în cuptorul preîncălzit la 200 grade Celsius și să le lași apoi la copt maxim 10 minute. În acest fel micuții vulcani de ciocolată se coc în exterior, iar interiorul lor rămâne cremos.

Este un deliciu culinar și, la fel ca multe din realizările mari, se pare că a fost descoperit….din greșeală de către un meșter ciocolatier francez. Acest lucru a dat naștere însă unuia din cele mai îndrăgite deserturi cu ciocolată din lumea întreagă!

Îl poți prepara acasă sau îl poți comanda la oricare din restaurantele cu livrare la domiciliu atunci când ai poftă de acest deliciu culinar, deoarece majoritatea localurilor îl au în meniu, știind că există atâția iubitori ai deserturilor cu ciocolată.

Mousse de ciocolată

Un alt desert care răsfață papilele gustative și se prepară foarte ușor este spuma de ciocolată, pe care o poți prepara chiar cu ușurință chiar la tine acasă.

Ai nevoie de două albușuri de ou, pe care le bați spumă tare cu un vârf de sare, le amesteci cu o lingură plină de zahăr tos și apoi lași compoziția să se odihnească. Între timp amesteci 100 grame de smântână cu conținut mare de grăsime cu încă o lingură de zahăr tos, lași această compoziție la rece și între timp pregătești spuma de ciocolată.

Pentru aceasta ai nevoie de 100 de grame de ciocolată amăruie de foarte bună calitate, pe care o rupi în bucățele și o topești în baie de aburi. După ce s-a răcit, încorporezi ușor albușele bătute în amestecul de smântână, apoi adaugi ciocolata topită și omogenizezi bine toată compoziția. Este important să lași totul la rece, fie în vas fie direct în pahare speciale, pentru minim trei ore. Atunci când servești spuma sau mousse-ul de ciocolată dintr-un vas mai mare, încălzește în apă lingura cu care scoți compoziția.

 

Poți servi acest desert în pahare peste un strat de biscuiți de cereale mărunțiți și să garnisești cu fructe de pădure, mentă și ciocolată rasă. Te asigurăm că va  merita tot efortul pe care îl depui!

unnamed

Sursa foto: https://pixabay.com/photos/nougat-mousse-chocolate-mousse-3078581/

 

Acestea sunt doar două din sutele de rețete delicioase pe care maeștri cofetari le pregătesc pentru amatorii de dulce, dar și pentru a-și dovedi tuturor măiestria culinară. Dacă nu ai timp să experimentezi și tu în bucătărie aceste delicii culinare, le poți comanda oricând să ajungă la tine acasă sau la birou. Comandă prin Food Panda un desert delicios cu ciocolată, pentru a-ți răsfăța papilele gustative și a te bucura de toate efectele ei benefice!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe