Cum să realizezi iluminarea unei grădini în funcție de stilul acesteia? Lumina perfectă pentru seri de neuitat în aer liber

vineri, 29 ianuarie 2021

 

În grădină te poți relaxa totdeauna după o zi lungă de muncă. Poți să te plimbi pe aleile de piatră, printre florile tale preferate, sau să stai într-un hamac în răcoarea unei seri de vară. Poți alege un design al grădinii care se potrivește gusturilor tale, de la o grădiniță cu flori clasică, până la o grădină modernă cu linii drepte și precise.

Ca să ai o experiență de neuitat în grădină, e important să alegi metodele de iluminat care creează o atmosferă de vis. Acestea pot să adauge un plus celorlalte elemente ale grădinii, dacă sunt alese astfel încât să se potrivească cu impresia de ansamblu. 

Iată cum să alegi cele mai bune metode de iluminat pentru grădina ta, ținând cont și de stilul acesteia!

 

 

  • Lămpi solare

 

Lămpile solare sunt o opțiune eco-friendly pentru un efect inedit obținut cu ușurință. Acestea nu costă mult și există o mulțime de variante din care să alegi. Acestea absorb energia solară în timpul zilei, care este stocată într-o baterie internă. Se aprind automat când lumina ambientală scade sub un anumit nivel sau pot fi pornite manual. Această variantă este potrivită mai ales pentru o grădină cu multe specii de plante lăsate să crească în voie sau pentru o grădină de la bloc, de dimensiuni reduse. Pentru un design modern al grădinii, poți alege lămpi în formă de sferă, cu lumini în nuanțe reci.

 

  • Iluminatul LED

 

 

Iluminatul cu becuri LED a devenit din ce în ce mai popular în ultimul timp, pentru că acestea nu consumă atât de mult precum becurile incandescente și durează mai mult. Este ideal să combini această opțiune cu lămpile solare, pentru un consum total redus. Poți găsi o mulțime de design-uri de la ghirlande până la spot-uri. Poți alege proiectoare cu LED de la Ledel.ro, ideale pentru o grădină modernă și inedită. Ghirlandele sunt potrivite mai ales pentru un stil lejer, care nu pune accent pe o aranjare strictă a plantelor și a decorațiunilor.

 

  • Iluminatul pentru gard

 

 

Ca să ai o atmosferă cât mai sigură în grădină și să te poți detașa de ceea ce se află în jur. Poți alege becuri în culori inedite, pentru un efect vesel și original. Aici opțiunile sunt diverse, ai la dispoziție atât iluminatul cu energie solară, cât și becurile LED.

 

  • Corpuri de iluminat de-a lungul potecilor

 

 

Dacă vrei să te plimbi mult timp prin grădină, e o idee bună să amplasezi lămpi solare de-a lungul potecilor. Alege variante care emană lumina în forme interesante. De asemenea, există și posibilitatea de a alege lumini incorporate în pavaj sau în treptele exterioare. 

 

  • Nuanța luminii în funcție de stil

 

 

În afară de opțiunile de consum al energiei electrice și design, e important să alegi și o nuanță potrivită a luminii. Pentru grădinile moderne, poți alege nuanțe reci, neutre, în timp ce pentru o grădină informală, e indicat să alegi nuanțe calde de portocaliu și arămiu.

Iluminarea în grădină este importantă pentru orice design reușit. Acordă atenției nuanței luminii și formelor corpurilor de iluminat, în funcție de stilul de ansamblu al spațiului avut în vedere.

Sursa foto: Shutterstock.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe