Mergând pe firul acestui caz, ofițerii DGA au descoperit și că, în perioada ianuarie 2015-septembrie 2016, în calitate de agent de poliție rutieră, Viorel Ovidiu Săndulescu a mai întocmit alte 29 de procese verbale, dar nu le-a mai transmis primăriilor pe raza cărora locuiau cei amendați. „În acest mod a produs un prejudiciu total de 14.382,50 lei bugetelor localităților de domiciliu ale contravenienților”, precizează DGA.

Totodată, în aceeași perioadă, agentul Săndulescu a încasat pe loc contravaloarea minimului amenzilor aplicate șoferilor, prin alte 122 de procese verbale de constatare a contravențiilor pe care le-a întocmit în calitate de agent de poliție rutieră, iar sumele respective nu le-a predat, conform legii, la IPJ Vâlcea, ci și le-a însușit în interes personal. Pracic, în acest mod a încasat, ilegal,  22.298,75 lei prejudiciind și poliția.

Pentru administrarea probatoriului, la data de 18.11.2016, polițiști DGA au efectuat un număr de cinci percheziții domiciliare pe raza județului Vâlcea, iar cu această ocazie, la domiciliul inculpatului au fost identificateși ridicate patru cartușe cu glonț, care aveau aceleași caracteristici ca și cele folosite pentru arma din dotare, cartușe care erau deținute în mod ilegal. După percheziții, procurorul a dispus față de agent măsura controlului judiciar, măsură care a fost prelungită până la data de 16.05.2017.

DGA a mai precizat că, pe parcursul cercetărilor, persoanele vătămate s-au constituit parte civilă în cauză, iar procurorul a dispus măsura sechestrului asigurator asupra bunurilor agentului, în vederea recuperării prejudiciului.

Dosarul penal a fost înregistrat ca urmare a sesizării din oficiu a polițiștilor din cadrul Secției Județene Anticorupție Vâlcea, iar pe parcursul cercetărilor aceștia au desfășurat numeroase activități procedurale în conformitate cu ordonanțele de delegare emise de procuror.

În administrarea probatoriului s-a colaborat cu polițiștii din cadrul Biroului Control Intern din I.P.J. Vâlcea, iar cu ocazia realizării perchezițiilor domiciliare s-a beneficiat de sprijin din partea Inspectoratului Județean de Jandarmi Vâlcea.